reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Uživatelé si stěžují na nepříjemný drift ovladačů konzolí PlayStation 5

11.2.2021, Jan Vítek, aktualita
Uživatelé si stěžují na nepříjemný drift ovladačů konzolí PlayStation 5
Pokud má nějaký výrobce herních konzolí problém s ovladači, pak je to především Nintendo, ale nyní se oči obracejí k firmě Sony. Jde o téma driftu, čili falešně snímaného pohybu, který se týká nové PlayStation 5. 
Ovladač PlayStation 5 DualSense je tak nyní označován za špatný produkt, který hýbe se směrem pohledu i v době, kdy jen tak leží na stole, což je běžně označováno za drift. To může mít původ třeba ve "vyčvachtané" mechanice, kvůli níž už se ovladače pořádně nevrací do středové polohy, anebo může jít rovnou o nepřesnou a nekvalitní výrobu, kalibraci, čili jsou tu různé možné příčiny.  
 
Dualsense Drift from r/PS5
 
Taková věc může být očividně velice nepříjemná v jakékoliv hře, takže je pochopitelné, že majitelé takto postižených ovladačů ozývají. Je ale třeba si uvědomit, že konzolí PlayStation 5 se prodaly už miliony kusů a problémy s driftem ovladačů se tak mohou týkat jen titěrného zlomku uživatelů. Jde o stížnosti objevující se především na Redditu, které ale už přitáhly pozornost serveru Kotaku a jiných herních magazínů. 
 
 
Je ale těžké určit, o jak moc velký problém jde. To by v první řadě měla vědět společnost Sony díky případným reklamacím. Jak uvádí server Extremetech, jistou známkou opravdových problémů s gamepady DualSense může být to, že si lidé začnou stěžovat na opakované potíže s již opravovanými produkty, což se stalo i v případě ovladačů od Nintenda. Samotní uživatelé pak mluví o tom, že Sony ani nevyužívá pořádný systém kalibrace a že daný problém možná vyřeší jen přidání tzv. mrtvé zóny, čili jistého malého rozsahu pohybu ovládacího prvku, na nějž systém ještě nebude nijak reagovat. 
 
Dle Kotaku už Sony vracené ovladače opravuje v rámci záruky, ovšem lidé musí sami zajistit i zaplatit jejich dopravu k výrobci. Zpět už je Sony posílá na své náklady. Zatím se také nikdo nepustil do rozebrání driftujícího gamepadu DualSense, takže ani nevíme, o jaký problém přesně jde, čili zda je to opotřebení některého prvku, náchylnost k zanesení špínou, či něco jiného. 


reklama