reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

V USA ukradené EVGA RTX 3000 měly skončit ve známém vietnamském obchodě

10.1.2022, Jan Vítek, aktualita
V USA ukradené EVGA RTX 3000 měly skončit ve známém vietnamském obchodě
Dříve šlo o prodej vzácných verzí karet Asus RTX 3080 ROG STRIX GUNDAM, které jistý vietnamský obchod dodával ve slušných počtech těžařům a nyní má mít ten samý obchod leccos společného s ukradenými kartami EVGA. 
Jak informuje server VideoCardz, jde tu o údajně stejný obchod, který nás dříve zaujal díky prodávaným kartám Asus RTX 3080 ROG STRIX GUNDAM, které nakonec skončily jako součást těžebních rigů. Je přitom pravděpodobné, že takové množství karet ze vzácné edice GUNDAM se do Vietnamu nedostalo oficiálními kanály a zcela jistě to pak platí o zásilce karet EVGA RTX 3000, které byly dříve v listopadu ukradeny ze zásilky mířící na jich ze San Franciska. EVGA už mezitím stačila potvrdit, že šlo o různé karty v ceně 330 až 1960 USD, čili v podstatě celé tehdejší spektrum GeForce Ampere. 

 
 
 
Jak ale byly karty z ukradené zásilky spojeny s těmi, jež se prodávají ve Vietnamu? Jednak je podezřelé už to, že jsou tam k dostání za relativně příznivé ceny, ovšem s pouze jednoměsíční zárukou  
 
 
Především se pak ale ozval jeden z čerstvých majitelů, který si koupil dva modely RTX 3080 Ti a poté zkusil jejich sériová čísla zadat na stránkách firmy EVGA. Bezpochyby tak zjistil, že ony karty jsou skutečně evidovány jako ukradené zboží z kalifornské zásilky.
 
Daný vietnamský prodejce (dle ohlasů firma Nguyen Cong PC) přitom nepatří mezi malé lokální firmy, spíše právě naopak. Lze se dohadovat o tom, zda sám věděl, že bude prodávat dříve ukradené karty, ale vzhledem k poskytované minimální záruce mu muselo být zřejmé přinejmenším to, že s nimi není vše v pořádku, což samozřejmě mohl tušit i zákazník.  


reklama