reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Včera přišel Microsoft OneDrive, dnes Office Online

20.2.2014, Jan Vítek, aktualita
Včera přišel Microsoft OneDrive, dnes Office Online
Jak bylo očekáváno, Microsoft přejmenoval SkyDrive na OneDrive a při té příležitosti zavedl i několik změn a dnes došlo i na Office Web Apps, které se přejmenovaly na Office Online. Co se změnilo?
O tom, že spuštění nové cloudové služby Microsoft OneDrive je na spadnutí, jsme informovali před několika dny. Stalo se to, co bylo očekáváno, čili Microsoft nabídl více prostoru pro data a k základním 7 GB hned další 3 GB za to, že si synchronizujeme třeba fotografie z mobilního telefonu. Microsoft si pak s představením služby OneDrive pospíšil a v závěsu za ní dnes přichází Office Online.





Nové Office Online v sobě integrují webové aplikace Excel, Word a PowerPoint a nový souhrnný název pro ně byl vybrán především proto, že řada uživatelů byla zmatena slovem Apps a mysleli si, že jde o aplikace určené k instalaci a ne volně dostupné webové aplikace běžící v prohlížeči.





Microsoft je také dává více na oči, takže pokud se přihlásíte na službu OneDrive a pomocí vrchního menu se budete chtít přepnout třeba na kalendář, vysune se tlustá lišta ve stylu rozhraní Metro, kde bude k dispozici odkaz na Outlook.com, People, Calendar, OneDrive a pak už Word Online, Excel Online, PowerPoint Online a OneNote Online. Samotné aplikace se pak moc nezměnily, ale Microsoft dal dohromady nový systém šablon pro Word, PowerPoint a Excel, který nabídne uživatelům stovky různých šablon.

Zdroj: TZ Microsoft
reklama