reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

WD dle očekávání ruší diskovou řadu Green

29.10.2015, Jan Vítek, aktualita
WD dle očekávání ruší diskovou řadu Green
Před více než měsícem se objevila zpráva, že se Western Digital chystá zrušit svou produktovou řadu pevných disků WD Green, jejíž modely přejdou do řady Blue. To nyní bylo potvrzeno samotným výrobcem.
Společnost Western Digital nedávno ohlásila akvizici firmy SanDisk, čili vedle toho vypadá zrušení řady WD Green jako naprostá prkotina. Však akvizice SanDisku firmě Western Digital zajistí budoucnost mezi výrobci SSD, a to takovými, kteří si vyrábí vlastní paměti NAND i potřebné kontrolery, čili jde v této oblasti o smetánku. Však SSD vyrábí kde kdo, ale vlastní paměti a kontrolery si vyrábí jen hrstka firem.





Firma nyní oznamuje, že všechny modely WD Green dosud dodávané na trh zůstanou dostupné po celou dobu tržní životnosti a postupně přejdou k označení WD Blue. Tím chce WD svým zákazníkům usnadnit výběr pevného disku pro běžný počítač.

Řada WD Black zůstane nedotčena a i nadále bude určena pro výkonnější PC, jako jsou pracovní stanice a herní PC, ovšem je zřejmé, že tato řada má proti sobě silného konkurenta - výkonná moderní SSD, která dokáží nabídnout nesrovnatelně vyšší výkon. Vedle toho tu zůstanou i víceméně speciální řady, a to WD Red pro NAS a WD Purple pro bezpečnostní kamerové systémy.

Nové modely, které se zařadí mezi WD Blue, budou mít stejné označení jako u rušené rodiny WD Green, pouze se písmeno X na konci změní v Z (tudíž z WD60EZRX se stane WD60EZRZ).

Zdroj: TZ Western Digital
reklama