reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10 pro piráty všech zemí

20.3.2015, Jan Vítek, aktualita
Windows 10 pro piráty všech zemí
Aktualizováno: Včera jsme se dozvěděli, že Microsoft chce čínským uživatelům jeho systémů, které však nejsou pravou kopií, nabídnout přechod na Windows 10 zdarma. Později bylo upřesněno, že se to týká celého světa, ale tak jednoduché to není.
Aktualizace: Microsoft dnes upřesnil níže uvedené informace a sdělil, že upgrade nelegálních kopií Windows na Windows 10 bude sice možný, ale systém bude Microsoftem stále viděn jako nelegální nebo špatně zalicencovaný. Co to bude konkrétně znamenat, je otázka. Nejspíše nás bude systém průběžně upozorňovat na to, že naše kopie není pravá. Uživatelé tak budou moci zkusit nový systém, ale za jeho plnou podporu si stále budou muset zaplatit, pokud tedy na něj nepřejdou z legálních Windows 7 nebo 8.1. Učinit tak budou moci jednoduše v obchodě Windows Store. Dále pokračujeme zprávou v původním znění.



Dá se tedy říci, že Windows 10 budou dle vyjádření firmy Microsoft na konferenci Windows Hardware Engineering Community (WinHEC) zdarma pro všechny piráty, jejichž počítače využívají systémy Windows 7, Windows 8 či 8.1. Týká se to v podstatě všech systémů, na něž mohou být Windows 10 nainstalovány. Piráti tak mohou být potěšeni, ovšem uživatelé, kteří si svou kopii Windows řádně zaplatili, mohou být zase trošku naštvaní, tedy v závislosti na tom, jak se Microsoft nakonec rozhodne k pirátům chovat.




lednová konference v Redmondu


Zástupce serveru VentureBeat se zeptal přímo mluvčího firmy, zda to tedy znamená, že pokud si někdo v jednoleté lhůtě po vypuštění Windows 10 na trh "upirátí" systém Windows 7 nebo 8.x, může bez obav přejít na systém Windows 10. To mluvčí Microsoftu potvrdil. Microsoft vytváří zajímavou situaci, v níž jsou piráti oproti poctivým uživatelům tak trochu amnestováni a asi bychom se nedivili, kdyby se později rozhodl nabídnout prostě Windows 10 zdarma pro všechny, ať už by tato možnost byla časově omezená.

Windows 10 mají přijít na trh někdy v létě, takže můžeme očekávat, že budou dostupné do konce září. Microsoft také evidentně chce, aby se Windows 10 staly systémem s nerychleji rostoucím podílem na trhu, čehož skutečně má šanci dosáhnout. Však uživatelé se na Windows 10 vesměs těší a když to spojíme s upgradem zdarma, je to velmi dobrá kombinace, pokud tedy tento upgrade bude u nelicencovaných verzí použitelný.

Nyní si můžeme vyzkoušet nové Windows 10 build 10041, jež jsou k dispozici těm uživatelům, kteří mají nastaveny upgrady na rychlé, čili souhlasí s tím, aby se instalovaly ne tak dobře odladěné verze. Ty jsou ale k dispozici dříve než odladěné, takže si díky tomu můžeme nedlouho po samotných zaměstnancích firmy vyzkoušet nové funkce.

Zdroj: VentureBeat
reklama