reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 10 RTM nemá vyžadovat čistou instalaci

15.12.2014, Jan Vítek, aktualita
Windows 10 RTM nemá vyžadovat čistou instalaci
Uživatele dnešní předběžné verze systému Windows 10 známé jako Technical Preview se zajímají také o to, zda budou muset svůj piplaný systém časem přeinstalovat. Microsoft však vzkazuje, že přechod na nové verze bude snadný.
Windows 10 RTM (Release to Manufacturing) bude již v podstatě finální verze nového systému firmy Microsoft. Gabriel Aul, vedoucí programu Windows Insider, přitom ujistil, že uživatelé provozující dnes dostupnou verzi Windows 10 Technical Preview by neměli být nuceni až do vypuštění finální verze reinstalovat systém na čistý disk či jeho oddíl, takže na vše by měly stačit jeho prosté aktualizace.





Nicméně to vůbec není jisté, a tak Gabriel Aul mluví o záměru a nikoli o tom, že jde o zaručenou věc. Však Windows 10 se bude ještě přibližně tři čtvrtě roku vyvíjet a stát se může cokoliv. Nicméně o něco podobného se Microsoft v předchozích verzích systému nikdy nesnažil, a tak jde o jistý posun kupředu, i když Aul přesto doporučuje vždy čistou instalaci po vypuštění nových verzí, popřípadě přímý update ze systémů Windows 7 či 8 a 8.1. Prý kvůli tomu, abychom si novou verzi lépe užili, což tedy naznačuje, že chyby se mohou objevit.

Je také třeba poznamenat, že v případě systému Windows 10 Technical Preview sestavení 9879 je velmi vhodné před aplikací nových aktualizací odinstalovat kancelářský balík Office. Pokud tak neuděláte, pravděpodobně se setkáte s chybou při snaze o instalaci nových aktualizací. Můžete si ale namísto toho počkat na nové sestavení Windows 10 Technical Preview, které dle předchozích informací přijde na svět v lednu. Půjde o velkou událost, na které vystoupí CEO Microsoftu Satya Nadella, ukázány budou zbrusu nové vlastnosti systému a očekává se i vypuštění předběžné verze Windows 10 pro mobilní zařízení (ARM i x86).

Pokud se chcete zapojit do testování Windows 10, potřebujete si zřídit účet a dle zdroje provozovat legální kopii systému Windows 7, 8 nebo 8.1 pro instalaci z existujícího OS. Alternativou je instalovat čistý systém, k čemuž žádný předchozí OS nepotřebujete.

Zdroj: Gabriel Aul (Twitter)
reklama