reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 8.1 Update dorazil, Windows XP končí

8.4.2014, Jan Vítek, aktualita
Windows 8.1 Update dorazil, Windows XP končí
Dnes začal Microsoft distribuovat očekávanou aktualizaci pro systém Windows 8.1, která je známá pod označením Windows 8.1 Update. Zároveň však končí podpora systému Windows XP, pro nějž byly vypuštěny poslední aktualizace.
Microsoft začal dnešním dnem distribuovat novou významnou aktualizaci pro systém Windows 8.1, která dostala označení Windows 8.1 Update (dříve Update 1). Vedle toho bude i dnešním dnem zakončena podpora operačního systému Windows XP a také kancelářského balíku Office 2003, pro něž je tedy toto Patch Tuesday posledním termínem, kdy budou uvolněny aktualizace. Windows XP tak zůstane nadále bez podpory a především bez bezpečnostních záplat.





Co se týče Windows 8.1 Update, pak to přinese především vylepšené rozhraní pro počítače bez dotykového monitoru, což se týká i podpory klávesnice pro obrazovku Start. Nicméně návrat Start menu, které bylo prezentováno na Build Conference v minulém týdnu, se zatím ještě nekoná. Dále tu je ale možnost provozovat aplikace pro Metro v desktopovém prostředí a umístit si jejich zástupce na spodní lištu a vedle toho Microsoft slibuje svižnější běh systému na slabších počítačích.

Windows 8.1 Update bude na počítače s Windows 8.1 nutné nainstalovat vzhledem k tomu, že dle ZDNet by pak nebylo možné už od května instalovat další aktualizace. Nicméně uživatelé systému Windows 8 samozřejmě nemusí na nejnovější aktualizaci přecházet a pro jejich systém budou aktualizace připravovány až do 12. ledna 2016. Pokud ale budou chtít aktualizovat, pak nejdříve musí přejít na Windows 8.1 a až pak mohou nainstalovat Windows 8.1 Update.

Uvidíme tedy, kdy bude Windows 8.1 Update opravdu k dispozici, protože krátce po poledni mě služba Windows Update nenabídla nic nového.

Zdroj: Hexus.net
reklama