reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Windows 9 “Threshold” možná dorazí už v listopadu

23.1.2014, Jan Vítek, aktualita
Windows 9 “Threshold” možná dorazí už v listopadu
Dosud se mělo za to, že operační systém Windows 9 označovaný jako Threshold bude uveden na trh až v dubnu příštího roku. Dle nejnovějších informací by to ale mohlo být podstatně dříve, tedy už v letošním listopadu.
Že Windows 9 "Threshold" dorazí v dubnu 2015, o tom se psalo ještě před několika dny. Nyní se ale známý blog WZor, který se věnuje především softwaru od Microsoftu a obvykle přichází s přesnými a pravdivými informacemi, zmínil o tom, že Windows 9 by měly přijít na trh podstatně dříve. Konkrétně mluví o tom, že verze RTM má být hotová již 21. října a na trh pak bude systém vypuštěn později v listopadu.





Tyto informace o spěšných pracech na novém systému ostatně nejsou překvapující vzhledem k tomu, že popularita systému Windows 8/8.1 je slabá a Windows 7 i v této době vykazují daleko silnější růst. Však i Hewlett-Packard uvedl akci pod heslem "Back by popular demand", která reaguje na zájem uživatelů o Windows 7. Ty se tak opět dostaly do většiny počítačů HP jako výchozí operační systém, což chce firma ještě podpořit možností ušetřit až 150 USD.





Windows 9 nám přinesou především rozhraní Metro 2.0, které umožní provozovat aplikace pro Metro i v okně na desktopu a vrátit mají klasické Start menu. Dále se máme dočkat i vylepšení a nových funkcí pro ovládání systému klávesnicí a myší. Další detaily o změnách v systému zatím nejsou známy.

Mluvilo se také o příchodu několika verzí Windows 9, jež budou určeny jednak pro tradiční desktopy a notebooky, dále pro tablety či smartphony (na ní by neběžely klasické aplikace; šlo by o nástupce Windows Phone/RT) a pak by tu byla i podniková (enterprise) verze.

Na oficiální informace si ale musíme počkat, a to asi až do dubna, kdy proběhne firemní Build Conference v San Francisku.

Zdroj: X-bit labs, WZor
reklama