reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ZOHO: e-mail na vlastní doméně zdarma a mnohem více

2.10.2014, Radan Tuhý, návod
ZOHO: e-mail na vlastní doméně zdarma a mnohem více
Google i Microsoft své služby již zpoplatnili a e-mail na vlastní doméně tak nelze registrovat ani u Google Apps, ani u Microsoft Live Custom Domains. ZOHO je ale stále zdarma a my pro vás máme návod na registraci a konfiguraci.
Před pár lety jsme si představili Google Apps a cloudové služby všeobecně. Ty jsou stále na vzestupu, čemuž odpovídá současný vývoj služeb. Díky Google Apps šlo mít e-mail na vlastní doméně zdarma. Ovšem do doby, než tuto variantu Google zrušil a Google Apps zpoplatnil.

Staré bezplatné registrace tedy zatím fungují, nové ale již není možné provést. Proto jsme si představili Microsoft Live Custom Domains. Šlo o alternativu, která ovšem také moc dlouho bezplatná nezůstala.





Je tu ovšem ještě i jiná možnost. Třetím subjektem poskytujícím nejen e-mail na vlastní doméně, ale také další nástroje pro online kolaboraci, je ZOHO. Výbornou zprávou je, že zde stále můžeme mít zřízenou službu zdarma, která nabídne nejen e-mail na vlastní doméně, ale mnohem více.


Představujeme služby ZOHO


Mnozí z vás již zřejmě o ZOHO slyšeli. Jen zatím nejde o tak masově rozšířenou alternativu, což se ale brzy může změnit. ZOHO nabízí spoustu služeb v cloudu pro online kolaboraci, kam řadíme např. e-mail, chat, vlastní wiki či nástroj pro dokumenty podobný Google Docs.





Mimo to je zde poměrně široký balík služeb s nástroji pro firmy (např. BugTracker, systém CRM, nástroj pro fakturaci, LiveDesk atd.). Vedle těchto nástrojů se pak ještě nachází služby pro zvýšení produktivity, kam spadají poznámky nebo kalendář.

Zásadní rozdíl oproti ostatním subjektům je v tom, že si sami můžeme vybrat, které služby chceme využívat. Všechny služby mají placené varianty, přičemž většina služeb má i jednu variantu bezplatnou. Není nutné mít celý balík služeb, stačí nám vybrat ty, které opravdu potřebujeme.


ZOHO Mail


Tak je to i u cloudové služby ZOHO Mail. Máme v podstatě dvě možnosti. Buď si můžeme vytvořit e-mail s doménou zoho.com, tedy např. ve tvaru jmeno.prijmeni@zoho.com, nebo využít vlastní domény. A právě jednu doménu můžeme mít se službou ZOHO propojenou zdarma.

A to je přesně ten typ služby, na který se zaměříme. Cílem je mít e-mail na vlastní doméně zdarma v kombinaci se službou podobnou Google Apps nebo Microsoft Live Custom Domains. Pojďme se tedy podívat na službu trochu blíže a říct si, co budeme vlastně k registraci a následnému zprovoznění potřebovat.
reklama