reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer Predator CG437K P: 43 palců s velice dobrou výbavou

12.11.2019, Jan Vítek, aktualita
Acer Predator CG437K P: 43 palců s velice dobrou výbavou
Acer na trh přináší monitor Predator CG437K P, který je určen pro ty nejnáročnější hráče. O tom ostatně svědčí už jeho úhlopříčka, ale vedle ní je tu i řada velice zajímavých specifikací a bohatá výbava.
Acer Predator CG437K P byl poprvé zmíněn na události next@acer v letošním dubnu a nyní už se konečně pomalu dostává na trh, alespoň tedy ten americký, neboť jej už do nabídky zahrnul Amazon s cenou 1500 dolarů. Nejde o nic levného, nicméně specifikace tomu odpovídají. 
 
 
Máme tu 43" panel typu VA s rozlišením Ultra HD (3840 x 2160), jehož obrazovka je rovná a neprohnutá. Na místo klasického monitoru umístěného na desce stolu se tento Predator tak bude asi hodit těžko, ale to ať si určí a zvolí každý sám. Ostatně pro obývací pokoj by daná úhlopříčka mohla být zase příliš malá a z větší dálky by na ní zaniklo vysoké rozlišení. 
 
 
Druhý obrázek už ukazuje nejdůležitější herní specifikace tohoto monitoru. Máme tu jednak kompatibilitu s G-Sync a podporu FreeSync, takže monitor bude vhodný jak pro GeForce, tak pro Radeony. Dále to je certifikace DisplayHDR 1000, obnovovací frekvence 120 Hz nebo až 144 Hz s přetaktováním a využitím dvou DisplayPortů, odezvu 1 ms, 90% pokrytí barevného prostoru DCI-P3 a kalibrované barvy s delta E < 1 (obrázek níže ovšem uvádí deltu E < 2). 
 
 
Monitor je také vybaven světelným senzorem, dle nějž si může upravovat jas a také senzorem přiblížení či pohybu před obrazovkou, díky němuž zase může šetřit energií. Dále tu máme čtyři magneticky přichycené RGB LED pásky, jež mohou reagovat na dění na obrazovce a také dva 10wattové reproduktory. 
 
Podstavec zrovna moc ergonomický a stavitelný není, což je ale pochopitelné vzhledem k velikosti monitoru a vždy máme možnost jej nahradit VESA držákem. Mezi porty patří dva Display Port 1.4, tři HDMI 2.0, audio výstup, hub se dvěma USB 3.0 a dvěma USB 2.0 a v balení najdeme dva kabely pro DisplayPort a přívodní USB kabely. 
 
Do nabídky evropských obchodů by se Acer Predator CG437K P měl dostat ještě letos. 
 


reklama