reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acer Predator X38: širokoúhlý herní elegán se slušnou výbavou

8.1.2020, Jan Vítek, aktualita
Acer Predator X38: širokoúhlý herní elegán se slušnou výbavou
Acer si pod označením Predator X38 připravil designem i výbavou a provedením velice zajímavý panel. Má jít o vůbec první model s prohnutou obrazovkou, jenž nabídne rozlišení UWQHD+.   
Acer Predator X38 je založen přesněji na 37,5" panelu typu IPS, takže má úhlopříčku 95 cm a pochlubit se může rozlišením UWQHD+, což je poněkud krkolomný způsob, jak sdělit, že disponuje mřížkou 3840 x 1600 obrazových bodů. Takové rozlišení plus obnovovací frekvenci 175 Hz má mít jako vůbec první monitor s prohnutou obrazovkou, ovšem ta bude prohnuta jen mírněji vzhledem k údaji 2300R. 
 
 
Predator X38 vypadá z pohledu zepředu a to i mírně z úhlu jako velice štíhlý až subtilní monitor, ale toto zdání klame. Ve skutečnosti je jeho panel zasazen v tlustém těle, ale na tom se samozřejmě podepisuje především jeho zakřivení. Štíhle vypadá také stojan, ale opět, ta část, kterou za monitorem nevidíme, už je mnohem masivnější. Nicméně slibuje slušnou flexibilitu včetně nastavení výšky a natočení do stran. 
 
 
Jako herní monitor je Predator X38 vybaven synchronizací, a sice NVIDIA G-Sync a nabízí obnovovací frekvenci až 175 Hz a odezvu 1 ms GtG. Výrobce také uvádí, že jeho širokoúhlý panel se bude také zvláště dobře hodit pro sledování filmů natočených s poměrem stran 2,35:1 či 2,4:1. V každém případě se pak bude hodit 98,5% pokrytí barevného prostoru DCI-P3. 
 
Co se týče maximálního jasu, certifikace DisplayHDR 400 ukazuje alespoň na 400 cd/m2, respektive jde právě o tuto hodnotu. Zdroj signálu můžeme napojit pomocí rozhraní DisplayPort 1.4 či HDMI 2.0, dále tu je dvouportový hub s USB 3.0 a navíc dva 7W reproduktory. 
 
Acer Predator X38 přijde na evropské trhy během letošního dubna s cenou 2199 eur.
 
Zdroj: Anandtech


reklama