reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Acura pořádá a živě streamuje první závod aut v rozšířené realitě

10.7.2017, Milan Šurkala, aktualita
Acura pořádá a živě streamuje první závod aut v rozšířené realitě
Acura si na prezentaci svého nového sportovního sedanu TLX A-Spec 2018 vybrala velmi zajímavý způsob. Pořádá závod ve rozšířené realitě, který bude streamovat na Facebooku a do závodu se mohou zapojit i diváci.
Automobilka Acura představuje nový sportovní sedan TLX A-Spec modelového ročníku 2018. Ten má 3,5litrový vidlicový šestiválec s výkonem 290 koní. K jeho prezentaci připravila vskutku netradiční závod. Ten se totiž pojede v rozšířené realitě. Závod "What a Race" pojedou čtyři osobnosti: Zachary Levi (ze seriálu Chuck), Sam Gorski (z YouTube kanálu Corridor Digital), Dom Esposito (youtuber) a Maude Garrettová (australská moderátorka a novinářka).
 
Acura TLX A-Spec 2018
 
Jezdci pojedou tři kola a jejich cílem je zajet co nejrychlejší čas. Každé kolo ale bude díky systému rozšířené reality vypadat nějak jinak, do prostředí se totiž budou zasazovat různé překážky. Toto budou vidět jak jezdci, tak i diváci na živém vysílání na Facebooku. Další kamery budou na závodní dráze, čímž bude možné sledovat závod z mnoha různých míst. Navíc nepůjde jen o pasivní sledování, neboť diváci budou moci v průběhu závodu rozhodovat o vzniku zkratek, odstraňovat překážky a podobně.
 
Helma pro Acura What a Race
 
Speciální helma dovoluje 80° úhel pohledu a je vybavena gyroskopem pro monitorování polohy hlavy, aby dokázala vykreslovat překážky ve správných místech na trati. Helma je spojena s výkonným počítačem na zadních sedadlech, který by měl zajistit naprosto hladké generování přidaného obsahu. Upravena jsou i auta, neboť z ABS čidel získávají data o rychlosti vozidla v reálném čase a nechybí ani přídavný lokátor přesné polohy auta. Závod začne v pondělí 10.července v 17 hodin PT (11. července ve 2 hodiny ráno našeho času).
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama