reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AI od Nvidie bude v USA třídit balíky a poštu pro USPS

9.11.2019, Milan Šurkala, aktualita
AI od Nvidie bude v USA třídit balíky a poštu pro USPS
Americká pošta United States Postal Service (USPS) bude využívat systémů umělé inteligence na hardwaru od Nvidie v serverech HP pro třídění stovek milionů balíků a jiných poštovních zásilek denně.
Hardware společnosti Nvidia nachází další velké nasazení. Americká pošta United States Postal Service (USPS) se totiž rozhodla, že k třídění zásilek bude využívat speciálních systémů umělé inteligence, a proto k tomuto účelu nakoupila nové servery od Hewlett Packard Enterprise, které bude mít v téměř 200 logistických centrech po celých Spojených státech. A právě zpracovávání algoritmů s AI poběží v těchto serverech na hardwaru Nvidie, konkrétně na Nvidia V100 Tensor Core GPU.
 
Nvidia V100
 
Pošta tvrdí, že díky nasazení umělé inteligence bude třídění balíků a jiných zásilek až 10krát rychlejší než dnes, má to být také přesnější. Rychlost je zde důležitá, neboť denně se zpracuje okolo 485 milionů nejrůznějších zásilek a ročně to má být dohromady 146 miliard kusů pošty, z toho balíky tvoří 6 miliard. Týmy obou společností už systémy ladily v minulých měsících, využily software společnosti Nvidia včetně TensorRT pro optimalizaci latencí, PyTorch použily k zrychlení trénování algoritmů při zachování vysoké přesnosti, GPU clustery pak byly optimalizovány pomocí nástrojů DeepOps. První dodávky a reálné testování proběhnou ještě letos, plné nasazení systému se však očekává počátkem příštího roku, nejpozději na jaře.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama