reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Akcionáři Twitteru schválili Muskův někdejší záměr koupit společnost

15.9.2022, Milan Šurkala, aktualita
Akcionáři Twitteru schválili Muskův někdejší záměr koupit společnost
Peripetie mezi Elonem Muskem a Twitterem mají další pokračování. Akcionáři společnosti totiž na úterním hlasování schválili Muskův někdejší záměr koupit společnost, což znamená především jediné. Problémy mohou pokračovat.
Koncem letošního dubna Elon Musk oznámil záměr koupit společnost Twitter za zhruba 44 mld. USD. Později ale chtěl ze záměru vycouvat kvůli lživým informacím o stavu falešných účtů na sociální síti. Tohle vyústilo v soudní pře a hrozbu toho, že bude muset zaplatit pokutu 1 mld. USD za to, že k ohlášenému nákupu nedojde. Kauza má ale další pokračování. Při úterním hlasování totiž akcionáři společnosti (podle předběžného sčítání) odsouhlasili převzetí a vše tak může pokračovat dál.
 
Elon Musk
autor: Daniel Oberhaus, CC BY-SA 4.0, přes Wikimedia Commons
 
To totiž současně znamená, že to nebude Twitter, kdo by z koupě vycouval, ale Elon Musk, takže spolu s tím může dál běžet i žaloba na Elona Muska. Začátek soudu je plánován na říjen u Delaware Court of Chancery. Musk zde bude muset prokázat, že mu byly zatajeny důležité údaje o stavu sociální sítě, které znamenají, že by kupoval něco, co podle prezentovaných vlastností Twitterem vlastně ani kupovat nechtěl a že jeho odstoupení od záměru je tak oprávněné bez výše zmíněné pokuty. Nám nezbývá než čekat, jak to celé vlastně dopadne. Co myslíte?
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama