reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Alameda Research žaluje Voyager Digital, chce zpět peníze, které mu vrátila

1.2.2023, Milan Šurkala, aktualita
Alameda Research žaluje Voyager Digital, chce zpět peníze, které mu vrátila
O další zajímavý průběh kolem kauzy zkrachovalých kryptoměnových společností se nám postarala firma Alameda Research. Ta figuruje v kauze kolem společnosti FTX a nyní žaluje Voyager Digital, po němž chce peníze, které mu vrátila.
Situace kolem zkrachovalé kryptoměnové společnosti FTX se dále vyvíjí. Tentokrát se nám o rozruch postarala její část Alameda Research, kam mířily prostředky klientů FTX pro velmi riskantní operace. Jak se zdá, nekončily tu jen prostředky od FTX, ale také od klientů společnosti Voyager Digital, která zkrachovala o 4 měsíce dříve. Ta si v rámci své záchrany nechala vyplatit od Alamedy uložené půjčky a prostředky, a to konkrétně ve výši 248,8 mil. USD v září, 193,9 mil. USD v říjnu a úroků ve výši 3,2 mil. USD v srpnu. Jenže i samotná Alameda má teď problém, a tak chce tyto peníze zpět. Zažalovala tak Voyager Digital.
 
FTX logo
 
V zásadě jde o to, že dle žaloby měl Voyager Digital dělat podobné nezodpovědné riskantní operace s prostředky svých uživatelů, a poněvadž tyto splátky byly takto blízko krachu samotného FTX (a přidružených společností jako Alameda Research) a v podstatě se staly i částečnou příčinou krachu, právníci společnosti věří, že mají právo na vyplacení těchto peněz zpět (celkem 445,8 mil. USD). Připomeňme ještě, že FTX plánovalo koupit problémový Voyager, nicméně pak se samo dostalo do těch samých problémů.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama