reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Alienware Area-51 nabídne Core-X i Threadripper

13.6.2017, Jan Vítek, aktualita
Alienware Area-51 nabídne Core-X i Threadripper
Dell si připravuje nové verze svých herních desktopů Alienware Area-51, které zavítají do světa HEDT, čili Hi-End Desktopů. To díky nově využitým procesorům Intel Core-X i AMD Threadripper, mezi nimiž si zájemce bude moci vybrat.
Alienware Area-51 ale stále budou herní počítače, a tak je otázka, zda využití takového 16jádrového Threadripperu bude mít v takové mašině vůbec smysl. Nikdo ale samozřejmě neříká, že na převážně herním stroji nemůžeme také například renderovat. Primárně ale budou nové Area-51 určeny pro hraní, a to v rozlišení 4K a také pro VR. 

 
Jakýkoliv model si vyberete, ten bude v každém případě vybaven vodním chlazením procesoru, což bude klasický typ s uzavřeným okruhem, čili s radiátorem a modulem s vodním blokem a pumpou. Nicméně nemá jít o chlazení, které by bylo běžně dostupné samo o sobě a Dell sděluje, že má vydržet alespoň 50.000 hodin, což je nepřetržitých 5,7 let. 
 

Modely s Threadrippery od AMD budou samozřejmě založeny na desce s čipsetem X399 a na výběr bude mezi 12 a 16jádrovým procesorem. Co se týče grafiky, výběr bude široký a začíná už na GeForce GTX 1050 Ti / AMD Radeon RX 570, což nevypadá jako adekvátní volba, ale pak si můžeme vybrat i dvě GeForce GTX 1080 Ti nebo tři karty Radeon RX 580. Standardně tu pak bude čtyřkanálové zapojení paměti DDR4, a to přinejlepším v 2933MHz modulech s celkovou kapacitou 64 GB. 
 

Data budeme moci ukládat na až 1TB PCIe SSD pro M2 a 2TB HDD pro SATA 6 Gb/s, pak tu máme dva Killer E2500 Gigabit NIC a buď Dell 1820 802.11ac 2x2, nebo Killer 1535 802.11ac 2x2 Wi-Fi. 
 
Dell má mít mezi OEM výrobci exkluzivní nárok na procesory AMD Threadripper a uvádí se, že první kusy mají přijít na trh 27. července (v Evropě ale až od září). Pak je nasnadě otázka, zda tato exkluzivita nebude i s ohledem na dostupnost procesorů Threadripper na trhu pro zákazníky, kteří si chtějí svůj počítač postavit sami. 
 
Alienware Area-51 vybavené procesory Intel Core X-Series budou založeny na desce s čipsetem X299 a 6, 8, 10, nebo 12jádrovém CPU. Ostatní specifikace jsou podobné či stejné jako v případě verzí s platformou AMD, přičemž tyto počítače se dostanou do Evropy 22. srpna. 

Zdroj: Hexus.net
reklama