reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Alphacool Eisball: rezervoár jako disko koule

8.8.2019, Jan Vítek, aktualita
Alphacool Eisball: rezervoár jako disko koule
Společnost Alphacool specializující se na vodní chlazení si připravila zajímavě pojatý rezervoár či expanzní nádobu. Ta je vyrobena ve tvaru koule a díky barevnému podsvícení může tak trochu připomínat disko kouli. 
Pravá disko koule má samozřejmě ne průhledný, ale zrcadlový povrch z malých rovných segmentů a sama o sobě nesvítí, to jen abyste mě nebrali za slovo. Eisball od Alphacool je oproti tomu vyroben z průhledného nylonu a stojí na čtyřech nožkách s kovovými maticemi, díky nimž můžeme tuto kouli přimontovat prostřednictvím dodávaného adaptéru třeba na radiátor (120mm i 140mm). Další dodávaný montážní adaptér je více univerzální a poslouží pro montáž na jiná místa počítačové skříně. Popřípadě tu máme ještě lepicí podložku tvořenou suchým zipem, díky níž bude instalace ještě jednodušší. 
 

Do tohoto rezervoáru s rozměry 127 x 127 x 130 mm se vejde až 700 ml chladicího média. Dovnitř patří také vodní pumpa, a to konkrétně VPP 655 či 755 případně Laing D5, ale to už je samostatně prodejné zboží, které není součástí tohoto produktu. 
 
 
Pumpa je tak uzavřena uvnitř koule, což znamená, že uživatel má možnost utlumit její vibrace, což ale bude záviset na tom, jak rezervoár připojí ke skříni. 
 
 
Lesklý prstenec s logem firmy, který obepíná celý rezervoár, obsahuje celkem 22 digitálně ovládaných RGB LED. Napájení obstará 4pinový kabel pro 5 V a k dispozici je také aRGB adaptér a také miniaturní aRGB ovladač. Alphacool nezmiňuje, zda je toto podsvícení kompatibilní se systémy základních desek známých výrobců, ale dá se to předpokládat. 
 
Napojení na vodní okruh má klasický průměr 1/4", což je v případě chladicích systémů pro PC již zažitý standard. Doplňování chladicího média můžeme provádět pomocí malého otvoru, který je umístěn na samotném vrcholu koule. Vstup a výstup pro hadičky chlazení je umístěn na boku. 
 
Alphacool Eisball je k dispozici od dnešního dne za ceny od 80 eur. 
 
Zdroj: Alphacool


reklama