reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD opět rozesílá vývojářům Ryzeny a Radeony pro zlepšení kompatibility

28.6.2018, Jan Vítek, aktualita
AMD opět rozesílá vývojářům Ryzeny a Radeony pro zlepšení kompatibility
AMD začalo minulý rok rozesílat balíčky Radeon Care, které byly určeny softwarovým a herním vývojářům. Ti je měli využít k lepší optimalizaci svých aplikací a her. Letos se AMD rozhodlo udělat stejnou věc.
AMD v dubnu minulého roku oznámilo, že vybraným vývojářům poslalo na 300 balíčků s hardwarem, které měly zajistit co nejpohotovější optimalizaci softwaru pro nový hardware, a do konce daného roku jich mělo být na tisíc. Poté to samé provedlo i s grafickými kartami RX Vega či s procesory Threadripper a tento hardware se dostal třeba do Techland (Dying Light, Call of Juarez), Croteam (Serious Sam, The Talos Principle) and Flying Hog Games (Hard Reset, Shadow Warrior). Moc jsme neočekávali, že by se AMD k tomu samému rozhodlo i letos, neboť nové procesory Ryzen se z hlediska architektury od těch starších v podstatě neliší, ale to bychom se mýlili. 
 
 
Nyní AMD tedy rozeslalo novou vlnu procesorů Ryzen i grafických karet Radeon, což je z jeho strany prostě a jednoduše investice pro zajištění lepší kompatibility a vyššího výkonu. Firma tím spíše dohání resty a oslovuje dříve opomenuté vývojáře.
 
NVIDIA měla přitom dle Extremetech investovat do takových aktivit daleko více než AMD, což ostatně přineslo i rozmach technologií GameWorks, a tak se dá prostě říci, že hardwarové firmy se musejí samy starat o to, aby si zajistily co nejlepší podporu. Je tak dobré sledovat, že přístup firmy AMD se k tomuto mění a ostatně to bude i důsledek toho, jak se zlepšuje její finanční situace. 
 
 
A že se něco takového opravdu vyplácí, na to ukazuje třeba tento test, dle nějž se výkon procesoru Ryzen 7 1800X po roce od jeho příchodu na trh výrazně zlepšil, aby ukousl podstatnou část výkonnostní výhody nového Ryzen 7 2700X. Je jen přirozené, že AMD chce v této praxi pokračovat. 
 


reklama