reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple chystá kreditní karty pod značkou Apple Pay

11.5.2018, Milan Šurkala, aktualita
Apple chystá kreditní karty pod značkou Apple Pay
Prodeje iPhonů už moc nerostou a Apple logicky hledá cesty, jak si zajistit další nárůst příjmů. Jednou z nich jsou služby, a tak by se už docela brzy měl Apple ve větším vrhnout na bankovnictví. Spolu s Goldman Sachs představí kreditní karty.
Společnosti dobře ví, že jen prodej hardwaru jim vysoké zisky nezajistí a snaží se také rozšiřovat své služby. V případě Applu to jsou nemalé provize z jeho App Store, nicméně tato společnost uvažuje i o dalších oblastech. Její platební systém Apple Pay tak má být v blízké budoucnosti rozšířen i o běžné kreditní karty a společnost tak jde paradoxně proti proudu času.
 
Apple Store
 
Zatímco dnes se placení přesouvá z karet na telefony, Apple začal s Apple Pay na telefonech, ale půjde i na klasické karty. Podobně to bylo i s Paypalem, který bořil klasické bankovnictví, aby po několika letech rovněž přišel i s kreditními kartami.
 
Kreditní karta Applu vznikne ve spolupráci s bankou Goldman Sachs a ponese již zmíněnou značku Apple Pay. Představit by se měla už počátkem příštího roku, zatím ale není jasné, na kterých všech trzích bude dostupná. Díky tomu si Apple zajistí další typ příjmů, které nevyžadují výrobu hardwaru a možná mu to pomůže stát se první společností na světě, která bude mít hodnotu jednoho bilionu dolarů.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama