reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Apple uvádí nové MacBook Air

25.10.2010, Jan Vítek, aktualita
Apple uvádí nové MacBook Air
Společnost Apple si připravila další generaci notebooků MacBook Air, které budou využívat internetové služby a paměťová úložiště typu SSD. K dispozici budou v 11" a 13" provedení s hmotností 1,06 kg a 1,32 kg, což z nich dělá nejlehčí a...
Společnost Apple si připravila další generaci notebooků MacBook Air, které budou využívat internetové služby a paměťová úložiště typu SSD. K dispozici budou v 11" a 13" provedení s hmotností 1,06 kg a 1,32 kg, což z nich dělá nejlehčí a nejpřenosnější notebook Apple v historii. Nízká energetická náročnost má také zajistit výdrž baterie až 7 hodin a výdrž v pohotovostním režimu až 1 měsíc.



Nové Air jsou velmi tenké a v nejtlustším bodě mají 17 mm, ve výbavě mají skleněný multidotykový trackpad, kameru Face Time, mikrofon a stereo reproduktory. Založeny jsou na úsporných verzích procesorů Intel Core 2 Duo a grafice NVIDIA GeForce 320 M. Dále se dočkáme rozhraní Mini DisplayPort, Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 2.1 + EDR a dvěma porty USB. 13" verze k tomu nabídne i slot pro SD karty, takže to vypadá, že Apple se trošku poučil z kritiky předchozích verzí.



Tělo notebooků je typu unibody, takže je vyrobeno z jednoho kusu hliníku, LCD displeje nebosahují rtuť ani arzen a celý notebook splňuje specifikace Energy Star 5.0. Baterie má vydržet až 1000 napájecích cyklů, po nichž má ještě poskytnout 80 procent původní kapacity.

11palcový MacBook Air je vybaven 1,4GHz, CPU 2 GB paměti a 64 GB nebo 128 GB úložné kapacity flash. 1,86 GHz CPU má 13palcový MacBook Air a dále má 2 GB paměti a 128 GB nebo 256 GB úložné kapacity flash. Mezi možnosti konfigurace na objednávku a volitelné doplňky patří rychlejší procesory, 4 GB paměti, jednotka MacBook Air SuperDrive a USB Ethernet Adapter.

Zdroj: TZ Apple
reklama