reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus konečně uvádí LCD PG27UQ s G-Sync HDR

28.5.2018, Jan Vítek, aktualita
Asus konečně uvádí LCD PG27UQ s G-Sync HDR
Aktualizováno: ASUS konečně uvádí na trh monitor ROG Swift PG27UQ, o němž se mluví již více než rok. Jde tak o dlouho očekávaný model, jenž se pyšní svým panelem s rozlišením Ultra HD a obnovovací frekvencí až 144 Hz. 
Aktualizace: Nyní se už konečně dozvíme také cenu, o které jsme ještě museli dříve spekulovat. Tento monitor nakonec přeci jen nebude prodáván za 3000 dolarů či 2500 eur, ale za 2000 dolarů. Není to tak moc, jak jsme se mohli obávat, ale přece jen jde o cenu dobře vybavené sestavy. K takovému monitoru navíc budeme potřebovat opravdu nadupaný počítač, takže v každém případě nejde o produkt pro masy. Dále zpráva pokračuje v původním znění.
 
 
Už na loňském CES, čili v lednu 2017, jsme zmínili ve zprávě monitor ASUS Republic of Gamers (ROG) Swift PG27UQ. Ten však přichází na trh teprve nyní, přičemž řečeno toho bylo o něm už dost, ale kdy jindy si připomenout to, co nabízí, když ne právě nyní? 
 
 
Jedná se o monitor pro sestavy, jež doma rozhodně nemá každý druhý. Na to ukazuje už jen rozlišení Ultra HD, v němž moderní hry uspokojivě rozpohybují jen velice výkonné sestavy, a přitom jde v tomto případě o obnovovací frekvenci 144 Hz. Možnosti tohoto monitoru tak nedokáže využít žádná sestava s pouze jednou grafickou kartou, pokud jde samozřejmě o náročné AAA hry. 
 
Monitor se může chlubit především svým panelem IPS s podsvícením s Quantum Dot, který dokáže pokrýt barevný prostor DCI-P3 a nabízí 10bitové zpracování barev. Odezva GtG činí 4 ms, pozorovací úhly 178° a maximální jas je 1000 cd/m2. Těšit se tak můžeme na opravdové HDR a ani statický kontrast 20.000:1 není vůbec k zahození. 
 
Pro nakrmení tak vysokého rozlišení při neméně vysoké obnovovací frekvenci poslouží rozhraní DisplayPort 1.4, vedle nějž je tu také HDMI 2.0 a dvouportový hub s USB 3.0. Asus přihazuje GamePlus a GameVisual jako obvyklé herní funkce, přednastavené profily, atd. A samozřejmě nechybí ani podsvícení Aura Sync RGB. 
 
Asus stále ještě neohlásil cenu, ale spekuluje se o 3000 dolarech či 2500 eurech. Tak či tak, půjde o monitor v ceně velice dobře vybavené PC sestavy. 
 


reklama