reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus nakonec také pozdrží vydání prvního 4K/144Hz monitoru

10.8.2017, Jan Vítek, aktualita
Asus nakonec také pozdrží vydání prvního 4K/144Hz monitoru
Nedávno jsme mluvili o tom, že společnost Asus na rozdíl od Aceru chce vypustit na trh svůj první herní monitor s rozlišením 4K a obnovovací frekvencí 144 Hz ještě v tomto roce. To už nyní neplatí. 
Od Aceru očekáváme příchod monitoru Predator X2, který nabídne rozlišení 4K a obnovovací frekvenci 144 Hz, přičemž v tomto případě už bylo jasné, že se jej letos nedočkáme. Bude ale založen na stejném panelu jako ROG Swift PG27UQ od společnosti Asus, a tak logicky vyvstala otázka, zda i tento model nepřijde později. Server KitGuru přitom informoval, že jeho zdroj přímo z firmy Asus potvrdil příchod tohoto monitoru ještě v tomto roce. 
 
 
Nyní tu máme ale novější zprávu serveru Anandtech, která říká, že letos nedorazí na trh ani jeden z těchto monitorů. 
 
Predator X2 a ROG Swift PG27UQ jsou založeny na referenčním designu firmy NVIDIA, která jej prezentovala na letošním Computexu, ale především pak využijí panel AHVA od společnosti AU Optronics, a to model M270QAN02.2. Právě ten bude schopen nabídnout obnovovací frekvenci 144 Hz na rozlišení 3840×2160 a také podsvícení se 384 jednotlivě ovladatelnými zónami, jež poslouží pro účely HDR. 
 
Ani jedna ze společností neuvedla, jaký je důvod tohoto zdržení, ale pokud ho ohlásily krátce po sobě a využívají stejný panel, je logické předpokládat, že půjde buď o problémy na straně firmy AU Optronics, nebo jde o nějaké potíže s referenčním designem firmy NVIDIA a jejími technologiemi (G-Sync s HDR). 
 
Zdroj: Anandtech
reklama