reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus uvádí bílou grafickou kartu ROG Strix RTX 2080 Super O8G White

6.2.2020, Milan Šurkala, aktualita
Asus uvádí bílou grafickou kartu ROG Strix RTX 2080 Super O8G White
Společnost Asus přichází s další bílou grafickou kartou White Gaming. Tentokrát jde o model ROG-STRIX-RTX2080S-O8G-WHITE-GAMING, tedy GeForce RTX 2080 Super se třemi ventilátory a zajímavými technologiemi.
Asus už má na trhu bílou grafickou kartu GeForce RTX 2080 Ti. Nově se ale objeví také bílá GeForce RTX 2080 Super jako ROG-STRIX-RTX2080S-O8G-WHITE-GAMING. Ta má tedy působivou a stylovou bílou barvu chladiče i rámu, který zároveň celou kartu zpevňuje. Zajímavostí je Dual BIOS a možnost nastavení režimu chladičů pomocí přepínače s polohami P a Q. Ta tichá (Q) vypíná všechny tři ventilátory do doby, než teplota GPU překročí hodnotu 55 °C. Chladič samotný má 2,7slotový design.
 
 Asus ROG Strix RTX 2080 Super O8G White
 
Výrobce zapracoval na kvalitě karet, a tak tu najdeme prémiové kondenzátory, technologii DrMOS a spolehlivější chlazení zajišťuje MaxContact, který zvětšuje plochu mezi GPU a chladičem až na dvojnásobek díky precizní výrobě. Software GPU Tweak II dovoluje nastavení frekvence GPU i pamětí včetně napětí, hodnoty lze i monitorovat pomocí widgetu. XSplit dovoluje streamování her, kdy Asus dává licenci zdarma k vybraným grafickým kartám. Pomocí projektu Quantumcloud pak lze využívat zahálející GPU k různým výpočtům a vydělávat peníze.
 
Asus ROG Strix RTX 2080 Super O8G White
 
Samozřejmostí je podpora RGB osvětlení Aura Sync, Stealth Mode, který naopak všechna ta "světýlka" vypne, ASUS FanConnect II pak přidává dva 4pinové konektory, které dovolí napojení na systémové ventilátory PWM i DC a podporována je i synchronizační technologie Nvidia G-Sync.
 
Karta je postavena na GPU Turing s 3072 CUDA jádry a základní frekvencí 1650 MHz. Game Clock činí 1860 MHz, Boost Clock pak dokonce 1890 MHz. Karta je osazena 8 GB GDDR6 paměti s 15,5Gbps čipy a 256bitovou sběrnicí. Najdeme zde dva HDMI 2.0b, dva Display Porty 1.4 a jeden USB-C port. Napájení zajišťují dva 8pinové konektory a karta určena je pro sběrnici PCI-Express 3.0 x16. Rozměry karty činí 30,5×13×5,4 cm, takže nejde o malého drobka. V prodeji by měla být od 10. února a např. Britové hovoří o ceně 820 britských liber (24.000 Kč).
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama