reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus vstupuje na trh se zdroji s 1200W ROG Thor

4.6.2018, Jan Vítek, aktualita
Asus vstupuje na trh se zdroji s 1200W ROG Thor
Asus vstupuje na trh s napájecími PC zdroji, a to žádným nesmělým krůčkem. Hupsnul do něj rovnýma nohama, když představil zdroj ROG Thor 1200W Platinum. Ten se chlubí nejen vysokým výkonem, ale i efektivitou. 
Doufejme, že zde nezapracuje princip nomen omen, aby nám z Thora najednou nezačaly sršet blesky na všechny strany. Už z označení se ale můžeme dozvědět dvě zásadní věcí, a sice o výkonu až 1200 W, které půjdou jako jindy především do +12V větve (či větví) a pak tu máme označení Platinum, čili se můžeme těšit na vysokou efektivitu danou certifikací 80 Plus Platinum. To znamená efektivitu 90 až 94 %, která dosahuje maxima při polovičním zatížení. Až verze Titanium jako první řeší efektivitu při pouze 10% spotřebě, zatímco 80 Plus od základní verze až po Platinum neudává v této kolonce nic. 
Asus bohužel o svém novém zdroji nezveřejnil moc detailů, ovšem díky tomu, že ukázal vnitřek zdroje, bylo možné identifikovat opravdového výrobce. 
 
 
Tím je společnost Seasonic, která patří mezi renomované výrobce zdrojů a konkrétně by měl Thor Platinum vycházet z řady Seasonic Prime Platinum. Zdá se, že jedinými dvěma rozdíly by mohly být ty, že Thor Platinum využívá líbivé černé chladiče s logem ROG (a celkově odlišný design) a také disponuje podsvícením Aura, do nějž můžeme zařadit také malý OLED displej, na němž se bude ukazovat aktuální spotřeba a (možná) také efektivita. 
 
 
 Seasonic Prime Platinum
 
Asus také chce na svůj Thor Platinum nabídnout 10letou záruku, což je velice slušné, i když zdroje Seasonic Prime Platinum pokrývá dokonce 12letá záruka. 
 
Zatím nebyly zveřejněny informace o tom, kdy bude tento zdroj k dispozici a za jakou cenu. Seasonic Prime Platinum SSR-1200PD u nás seženeme už za cca 6000 Kč (nebo také podstatně dráž), takže lze očekávat, že jeho obdoba v barvách Asusu bude jen a jen dražší. 
 


reklama