reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Banka Goldman Sachs uvede platformu pro obchodování s kryptoměnami

22.12.2017, Milan Šurkala, aktualita
Banka Goldman Sachs uvede platformu pro obchodování s kryptoměnami
Je známo, že vládám většiny států a bankám se vůbec nelíbí kryptoměny. Pouze někteří jsou dost progresivní a snaží se zjistit, jak s tímto fenoménem vlastně pracovat. Banka Goldman Sachs proto chystá platformu pro obchodování s kryptoměnami. 
Spousta organizací nemá nejmenší ponětí, co si počít s kryptoměnami. Státy i banky je vesměs chtějí zakazovat, neboť nad takovými "penězi" nemají kontrolu. Nabízí nebývalý rozsah anonymity, díky kterému jsou populární především u zločinců (např. placení výkupného u počítačů napadnutých ransomwarem), dnes se to ale zvrhlo především v investiční nástroj. Přesto se najdou instituce, které se snaží místo zákazů zjistit, jak v tomto měnícím se světě fungovat s novinkami, na které nebyly zvyklé. Jednou z nich je banka Goldman Sachs, která chce brzy spustit online platformu pro prodej a nákup kryptoměn.
 
Goldman Sachs
 
Informace se zatím trochu různí, ale vypadá to, že by mohla být spuštěna už v červnu 2018, ne-li dříve. Zároveň se ale hovoří i o tom, že stále nejsou dořešeny kroky kolem bezpečnosti a způsobu uložení finančních prostředků. Banka tak nyní buduje speciální tým v New Yorku, zatím ale stále není jisté, zda tu bude ve finále sídlit i samotná elektronická platforma pro ochodování. Příští jaro, případně začátek léta ukáže, jak se situace vyvine. 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama