reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Bezpečnostní kamera od Amazonu létá po bytě jako dron

25.9.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Bezpečnostní kamera od Amazonu létá po bytě jako dron
Společnosti Amazon a Ring představily velmi netradiční bezpečnostní kameru, která vlastně funguje jako malý dron s dokovací stanicí. Mezi další novinky patří mesh router Eero s Wi-Fi 6 a nové chytré reproduktory Echo s Alexou.
Amazon včera představil nejen platformu pro cloudové hraní Luna, ale rovněž řadu nových zařízení. Jako bezpochyby nejpodivnější z nich můžeme označit Ring Always Home Cam. Nejedná se ovšem o další domácí bezpečnostní kameru s připojením k internetu, kterých na trhu naleznete desítky. Nebo snad vaše kamera zvládne létat po bytě? Produkt se skládá z dokovací stanice a samotné kamery, která je vybavena vrtulemi, aby se mohla vznášet po bytě. Tento malý dron nemůžete přímo ovládat, ale lze naprogramovat jeho cestu po místnostech. V mobilní aplikaci Ring potom můžete sledovat živé záběry i záznamy z kamery. Dron je vybaven zakrytými vrtulemi a antikolizním systémem, takže riziko zranění osob nebo poškození majetku se tím snižuje na minimum.
 
 
Amazon také vysvětlil, jak je to s ochranou soukromí. Za letu vydávají vrtule typický zvuk, takže dron na sebe upozorní. Při zaparkování do doku, kde se dron nabíjí, je potom kamera fyzicky blokována, takže nemůže dojít k nahrávání. Otázkou tedy vlastně zůstává, k čemu lze kameru využívat. Možná odradí zloděje, který si při pohledu na dron létající po bytě svůj záměr rozmyslí. Vaše domácí mazlíčky bude možná hluk spíše děsit. A zkontrolovat zavřené okno nebo vypnutý sporák můžete pouze za předpokladu, že jste nechali otevřené dveře do kuchyně. Ring Always Home Cam se začne prodávat v příštím roce za 250 dolarů (5 800 Kč bez DPH).
 
 
Amazon není typickým výrobcem routerů, ale i on se k této kategorii produktů dostal. Vloni totiž koupil startup Eero a nyní pod jeho značkou představil nové verze mesh routerů: Eero 6 a Eero 6 Pro. Jako první modely z této řady podporují nový standard Wi-Fi 6 a dostupné budou v sadách po dvou nebo třech kusech. Jediný router Eero 6 vystačí k pokrytí až 140 m², Eero 6 Pro potom zajistí připojení na ploše až 185 m². Použitím dalších routerů-extenderů lze potom dosah rozšířit až na 460, respektive 560 m². Zařízení se vyznačují nenápadným designem bez externích antén a k jejich konfiguraci poslouží mobilní aplikace Eero. Podporují připojení až 75 zařízení najednou a mohou fungovat také jako smart hub s technologií Zigbee. Cena se podle zvolené sady bude pohybovat od 279 do 599 dolarů (6 500 až 14 000 Kč bez DPH).
 
 
Amazon využil včerejší událost také k představení redesignovaných chytrých reproduktorů. Čtvrtá generace modelu Echo získala zajímavý kulovitý tvar se světelným prstencem ve spodní části. Reproduktor vyladí svůj zvuk v závislosti na místnosti a obsahuje procesor pro umělou inteligenci AZ1 Neural Edge. Stejný kulovitý tvar získaly také menší modely Echo Dot a Echo Dot with Clock. Vylepšený chytrý reproduktor Echo Show 10 potom obsahuje desetipalcový displej, který se automaticky natočí směrem k uživateli. Novinkou je také podpora Netflixu. Nové reproduktory Echo se budou prodávat za ceny od 49 do 249 dolarů (1 100 až 5 800 Kč bez DPH). Představeny byly také streamovací zařízení Amazon Fire TV Stick, jejichž cena tentokrát startuje na pouhých 30 dolarech.
 


reklama