reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Boty Nike Adapt se umí zavázat pomocí telefonu, až na tu levou

21.2.2019, Jan Vítek, aktualita
Boty Nike Adapt se umí zavázat pomocí telefonu, až na tu levou
Dnes máme k dispozici chytré mobily, chytré žárovky, tak proč by nemohly být i chytré boty? Platí to pro Nike Adapt BB, které se mohou samy "zavázat" s využitím aplikace. Problém je, když ta levá neposlouchá.
Dokážete si představit, že chcete vyrazit do města, ale boty se odmítají zavázat a vy nemáte možnost, jak je k tomu přinutit? Vypadá to možná jako kus scénáře z Červeného trpaslíka, ale naopak, je to realita přítomnosti, i když pouze když si vyberete boty s motorkem a samozavazovací, či spíše samoupevňovací funkcí, která je řízena pomocí chytrého telefonu. Jde o Nike Adapt BB, jež by později měly dostat mnoho dalších funkcí užitečných hlavně pro sportovce. 
 
 
Do těchto bot tak máme jen vklouznout a s pomocí aplikace jim přikázat, aby se stáhly a upevnily na noze. Nike však pro ně přišlo s nutnou aktualizací firmwaru, která způsobila, že levá bota se odmítala upevnit, a to pouze na Androidu. 
 
 
Boty Nike Adapt BB nás tak nikam neodtáhnou, ale přesto nás uvězní jiným způsobem, přičemž je třeba poznamenat, že telefonů firmy Apple se tento problém netýká. 
 
 
Někdo také uvádí, že software zahlásil chybu přímo při aktualizaci firmwaru, což mu rovnou zablokovalo, či česky řečeno bricklo pravou botu, takže problémů asi bude víc. Můžeme si tak číst i dotazy ohledně půjčení iPhonu na víkend, aby si dotyčný mohl zavázat boty, což je samozřejmě myšleno spíše jako vtip. 
 
Nike se přitom při uvádění nových bot na trh, mimochodem s oficiální cenou 350 dolarů, chlubilo slovy: "We are moving from fit to firmware". Dá se říci, že fit jim šlo doposud daleko lépe. 
 


reklama