reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Call of Duty: WWII je připraven na pay to win

23.11.2017, Jan Vítek, aktualita
Call of Duty: WWII je připraven na pay to win
Activision se nyní snaží v bouři vyvolané kolem Electronic Arts a jejího Battlefront II moc nevykukovat, ovšem jejího nového titulu Call of Duty: WWII si naopak velice všímají tzv. data mineři, kteří objevili zajímavé skutečnosti. 
Je celkem běžné, že hry se distribuují s obsahem, který není a nemusí být odemčen, ale je připraven pro okamžité nasazení. To se evidentně týká také nového titulu Call of Duty: WWII, který tuto sérii vrací na pláže Normandie. Sledgehammer Games a Activision se ale bohužel nerozhodli v rámci kampaně pro jednoho hráče nabídnout v podstatě nic nového než to, co už velice dlouho známe. Hra nás tak vede hezky za ručičku naskriptovaným prostředím, v němž budeme střílet jednu Stuku za druhou, občas odstřelovat, jindy zase kosit nepřátele kulometem z jeepu, a to vše ve hře, jejíž gró netkví v tomto, ale v soubojích hráčů proti sobě. 
 
To je v podstatě to samé, co nabízí i Star Wars Battlefront II a vývojáři těchto her tak cílí na soutěživost svých zákazníků, jimž připravili nechvalně známé loot boxes, v případě nové Call of Duty zvané Supply Drops. Po jejich odhalení se Sledgehammer Games snažili o to, aby utišili hlasy varující před elementem pay to win, kde mají dodatečně platící hráči nad ostatními značnou výhodu ve hře. 
 
Hráčům bylo řečeno, že herní loot crates budou v rámci Rare Supply Drops obsahovat veskrze kosmetické věci a bude se za ně platit čistě interní herní měnou. Ovšem společnost Activison nyní odhalila, že si budeme moci pořídit také tzv. COD Points, čili novou herní měnu, za niž se platí už reálnými penězmi. Jde tak o analogii kreditů a placených krystalů právě v Battlefront II. 
 
Lidé šťourající se v datech stažených her, čili tzv. data miners, pak přišli s tím, že hra skrývá řadu zbraní, které ještě ve hře nebyly odhaleny a pak zjistili ještě to, že krom Rare Supply Drops jsou připraveny ještě Epic Supply Drops, Legendary Supply Drops a právě také Weapon Supply Drops. 
 
Vypadá to tak, že se Activision připravuje pro nasazení placených beden za COD Points a otázka je, zda, jak a kdy to provede a co to bude pro hráče znamenat. Dokazuje to jednu podstatnou věc, a sice to, jak rychle se může celý herní systém změnit. 
 
Zdroj: Reddit


reklama