reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CEO kryptoměny XRP Ripple žaluje YouTube, nezabránil podvodným scamům

24.4.2020, Milan Šurkala, aktualita
CEO kryptoměny XRP Ripple žaluje YouTube, nezabránil podvodným scamům
Nedostatečná práce v odstraňování podvodných videoklipů dohnala server YouTube před soud. Žalují ho totiž představitelé kryptoměny XRP Ripple, kteří chtěli, aby server smazal podvodná videa s jejich kryptoměnou.
Mazání závadných příspěvků ze sociálních sítí je velkým tématem poslední doby. Na jedné straně tu máme svobodu slova, na druhé pak boj proti dezinformacím a podvodům. A právě za lajdácký přístup v boji proti podvodům půjde server YouTube před soud. Žalobu na něj podali představitelé kryptoměny XRP Ripple. CEO společnosti stojící za kryptoměnou XRP, Brad Garlinghouse, si v žalobě stěžoval, že se na YouTube objevila spousta podvodných videí, která se snažila vypadat velmi věrohodně a tvářit se tak, jakoby šlo o videa představitelů kryptoměny, přičemž platforma proti nim jinak nezakročila. Šlo totiž o podvody, které měly za úkol vylákat z lidí peníze. Ti se pak pochopitelně obraceli na skutečné zástupce, kteří ale s podvody neměli nic společného.
 
XRP Ripple - YouTube
 
Obvykle šlo o vkládání příspěvků na hacknutých účtech známých youtuberů, které měly větší počty sledujících. Podstatou žaloby je to, že YouTube tyto kanály nezrušil, i když byly nahlášeny jako podvodné. V jednom případě měl takový kanál dokonce známku ověření pravosti, takže pro sledující vypadal o to méně podvodně. Celkově představitelé kryptoměny XRP Ripple zaslali do YouTube přes 350 nahlášení podvodů a scamů. A když to nejde po dobrém, rozhodli se na to jít přes soudy.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama