reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Chytré zrcadlo Naked díky 3D skenu postavy monitoruje hubnutí

6.8.2018, Milan Šurkala, aktualita
Chytré zrcadlo Naked díky 3D skenu postavy monitoruje hubnutí
Chcete zhubnout nebo posilovat? Naked Labs pro vás mají netradiční způsob monitorování vašeho pokroku. Představují chytré zrcadlo Naked, které pomocí 3D skeneru monitoruje tvar vaší postavy v čase.
Starat se o své tělo není vždy jednoduché, mnoho lidí si jen plánuje jak začne cvičit a v budoucnu zhubne pár kilo nebo naopak nabere pár kilogramů svalů. Často ale zůstane jen u snů. V dnešní době jsou dobrými pomocníky různé "sport trackery" ať už na smartphonu nebo v chytrých hodinkách. Společnost Naked Labs na to šla ještě trochu jinak a představila chytré zrcadlo Naked, které monitoruje nejen hmotnost, množství tělesného tuku a svalů, ale také samotný tvar postavy. Skládá se v podstatě ze tří částí. Tou první je samotná mobilní aplikace pro telefon, dalším dílem je osobní váha, která však má jednu zajímavou funkcí navíc. Dokáže vámi otočit o 360°. A nakonec je tu samotné chytré zrcadlo, což je přesněji řečeno laserový 3D skener.
 
Naked
 
Funguje to tak, že na aplikaci zapnete měření, stoupnete si na váhu a zaujmete správnou pozici. Váha s vámi během 15 sekund pootočí o 360° a zrcadlo (resp. rám) pomocí zabudované kamery Intel RealSense 410 vytvoří 3D model vaší postavy. Váha změří hmotnost, množství tuku i svalů a máte tradiční měření tělesných vlastností doplněné také o obrázek. Ano, klidně by šlo jen vyfotit pár fotek, ale mít svůj vlastní 3D model je vlastně docela "cool", nemyslíte?
 
Naked
 
Díky tomu je možné změřit i další míry vašeho těla a mít tak i údaje o obvodu hrudi, pasu, rukou a dalších částí. Trochu obavy by ale člověk mohl mít z toho, že se tyto 3D skeny ukládají na cloud. Pro skenování je potřeba mít 82cm vzdálenost zrcadla a váhy, kolem ní je pak potřeba okruh o poloměru 60 cm bez dalších objektů. Také je dobré, aby do místnosti nesvítilo slunce (na to jsou technologie pro měření docela háklivé). Uživatel může mít maximálně 198 centimetrů a vážit 150 kilogramů.
 
Mobilní aplikace Naked
 
Spojení s telefonem zajišťuje Wi-Fi a Bluetooth 4.0 LE. Podporovány jsou operační systémy iOS 8 a Android 5.1, resp. novější verze. Osobní váha má 2200mAh baterii, kterou lze nabíjet pomocí USB-C kabelu. Zpracování obrazu ze senzoru má na starosti blíže neurčený x86 procesor se 4 GB RAM a 64GB m.2 SSD. Chytré zrcadlo bude i se vším příslušenstvím stát $1395, v prodeji bude od zimy 2018.
 
 
Výrobce také na svých stránkách uvádí příběhy lidí, kteří v testovacím provozu monitorovali svůj vývoj. Možná to bude pro někoho motivací.
 
 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama