reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Čínský Zeal-All vměstnal na desktopovou desku s LGA 1151 grafiku GTX 1050 Ti

8.5.2020, Jan Vítek, aktualita
Čínský Zeal-All vměstnal na desktopovou desku s LGA 1151 grafiku GTX 1050 Ti
Na čínském trhu se objevila zajímavá základní deska pro desktopové počítače, která je vybavena paticí LGA 1151 pro procesory Intel a namísto obvyklých rozšiřujících slotů nese integrovanou grafiku se samostatným čipem GTX 1050 Ti. 
Zeal-All je čínský výrobce základních desek, jehož produkty bychom u nás či asi obecně na trzích mimo Asii hledali marně. K desce ZA-SK1050 se ale dostal Linus Sebastian, díky němuž se na ni můžeme podívat blíže, samozřejmě jen jako na zajímavost. 
 
 
Na první pohled je jasné, že nejde o žádný obvyklý formát desktopových PC a je to naopak deska, pro kterou bude zapotřebí konkrétní skříň. Stejně tak nikde není vidět obvyklý ATX konektor pro napájení, které je zajištěno externě pomocí adaptéru, který napojíme na čtyřkolíkový kulatý konektor pro 19 V. 
 
 
Deska má rozměry 235 x 198 mm, takže něco mezi Flex ATX a Micro ATX a vybavena je sadou Intel B150, takže do ní patří 6. nebo 7. generace procesorů Core. Využít pak můžeme dva sloty SO-DIMM pro DDR4 a na procesorové patici pak s ohledem na montážní otvory jakýkoliv běžný chladič, který se na desku vejde. Grafika s čipem NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti má vlastní aktivní chladič plus dva pasivní pro paměti. 
 
Pro úložná zařízení má deska připraveny čtyři porty SATA 6 Gb/s a pak i jednu pozici mSATA a navíc mPCIe pro případný přídavný modul (Wi-Fi, Bluetooth). Máme tu také USB 3.0 header, dva LVDS, LPC, HDMI, gigabitový Ethernet (RTL8111E) a audio kodek ALC662. 
 
Zeal-All svou desku prodává na Alibaba za cca 350 USD, což vzhledem k výbavě vypadá jako až příliš vysoká částka, za kterou bychom dnes získali mnohem výkonnější desku plus samostatnou grafiku. 


reklama