reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Club 3D ohlásil USB 3.0 dok s podporou rozlišení 4K

5.9.2017, Jan Vítek, aktualita
Club 3D ohlásil USB 3.0 dok s podporou rozlišení 4K
Společnost Club 3D si připravila užitečné zařízení s označením SenseVision USB 3.0 Dual Display 4K 60 Hz Docking Station. To celkem přesně vystihuje, co od něj můžeme čekat, čili mimo jiné napojení až dvou 4K monitorů.
Club 3D SenseVision USB 3.0 Dual Display 4K 60 Hz Docking Station (CSV-1460) je tedy dokovací stanice, kterou můžeme připojit k počítači a řádně si tím rozšířit možnosti jeho konektivity, nebo si tím prostě zařídit desktopové pracovní prostředí. Stejně jako v případě jiných podobných stanic budeme mít možnost prostě přijít ke stolu a jedním kabelem s dokem propojit mobilní počítač, k němuž se tak i připojí monitor(y), periferie i síť. 
 
 
Společnost Club 3D přitom již v červnu představila video splitery, které také podporují dva monitory či jiná zařízení s rozlišením 4K/Ultra HD při 60 snímcích za sekundu. Nyní tak představuje ještě komplexnější zařízení vybavené dalšími rozhraními, přičemž to budeme moci napojit jak pomocí USB kabelu s konektorem typu A, tak s pomocí modernějšího USB C.
 
Ve specifikacích ale není uvedeno, že bychom mohli přes USB C napájet samotný počítač. Dozvíme se ale, že dok je napájen 45W adaptérem, takže je zřejmé, že takovou funkcí nedisponuje, neboť tuto energii bude potřebovat sám pro sebe i pro své USB porty, jež slouží i k rychlému dobíjení mobilních zařízení. To tak znamená, že pro připojený počítač budeme muset zajistit napájení zvlášť, a nepůjde tak skutečně jen o zapojení jednoho jediného kabelu, pokud se nebudeme spoléhat na baterii. 
 
 
Stanice je založenana SoC DisplayLink 6950, které zajistí potřebnou komunikaci a napojení různých rozhraní. Namísto dvou 4K/60Hz displejů (2x DisplayPort++ s podporou Dual Mode) také lze napojit pouze jeden, ale s rozlišením 5120x2880/60Hz, dále tu je celkem šest portů USB 3.0 (1x BC 1.2 quick charging), jeden síťový RJ-45 (10/ 100/ 1000Mbps) a pak i 3,5mm pro sluchátka a mikrofon. 
 
Nová SenseVision USB 3.0 Dual Display 4K 60 Hz Docking Station přijde na trh někdy uprostřed tohoto měsíce se širokou dostupností. O ceně se výrobce nezmínil. 
 
Zdroj: Club 3D
reklama
reklama
reklama