reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM MasterBox Lite 5 RGB: temperované sklo jede

2.8.2017, Jan Vítek, aktualita
CM MasterBox Lite 5 RGB: temperované sklo jede
Ve světě počítačových skříní jsme zažili už mnohé módní vlny, jako byly lesklé plasty, co největší ventilátory, éru modrých LED a jiné. Nyní se pomalu dostáváme na vrchol další vlny, která přinesla namísto plexiskel temperovaná skla. 
Je třeba říci, že pokud už si vyberete skříň, která má mít průhledné bočnice nebo jiné panely, tak temperované sklo vypadá a chová se daleko lépe než prosté plexisklo, i když to je na úkor vyšší ceny i celkové hmotnosti, nehledě na ten fakt, že plexi lépe odolává nárazům. 
 
 
V každém případě působí skříň vybavená plexiskly jako levný příbuzný skříně s opravdovým sklem a výrobci si to uvědomují stále více, čímž se sklo stále více probojovává i mezi levnější modely. To ukazuje nyní i Coooler Master, který představuje model MasterBox Lite 5 RGB v ceně 65 liber, čili cca 1900 Kč. 
 
 
MasterBox Lite 5 RGB je skříň pro desky ATX, který přichází se třemi předinstalovanými ventilátory za panelem "DarkMirror" vybavené RGB diodami. K dispozici je také 1-to-3 RGB Splitter Cable, díky němuž budeme moci tyto ventilátory napojit na příslušné desky Asus, Gigabyte a MSI, s jejichž podsvícení půjde ventilátory synchronizovat (jde o ASUS Aura, Gigabyte RGB Fusion a MSI Mystic Light).
 
 
Uvnitř skříně máme černý interiér s tunelem pro napájecí zdroj a pevné disky, který bude celý viditelný díky bočnímu 4mm sklu. A jako u jiných moderních skříní je celá horní část vyhrazena základní desce a jejím komponentám. Dnešní skříně už zdaleka nenabízí diskové a mechanikové pozice napříč celou svou výškou a spíše naopak se je snaží minimalizovat. 
 
Vedle třech předních 120mm ventilátorů tu máme také jeden zadní a pak se dozvíme, že dovnitř můžeme umístit maximálně 400 mm dlouhé karty a 160 mm vysoký procesorový chladič. 

Zdroj: KitGuru
reklama