reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Coinbase Card: debetní karta, která platí kryptoměnami

16.4.2019, Milan Šurkala, aktualita
Coinbase Card: debetní karta, která platí kryptoměnami
Kryptoměnová burza přichází s novým produktem, debetní platební kartou napojenou na účty s obnosem kryptoměny. Uživatelé tak v obchodech mohou platit pomocí svých Bitcoinů, Etherea nebo Litecoinem.
Po dlouhodobém pádu hodnot většiny nejdůležitějších kryptoměn dochází k mírnému oživení a vypadá to, že se opět zvyšuje zájem o tento platební nástroj. Kryptoměnová burzy Coinbase dokonce přišla s platebními debetními kartami Coinbase Card, které jsou vydávány společností Paysafe Financial Services Limited a jde o karty Visa. Uživatelé pak na tyto karty mohou napojit své kryptoměnové účty u Coinbase, konkrétně ty s Bitcoiny, Ethereem nebo Litecoinem.
 
Coinbase Card
 
Pomocí mobilní aplikace pro Android nebo iOS si pak lze nastavit, kterou kryptoměnou se má vlastně platit (která se má při platbách strhávat). Pochopitelně, obchod nedostane samotnou kryptoměnu, ale zaplatí se klasickou měnou (v tomto případě britské libry). Ty budou převáděny a konvertovány právě z obnosu kryptoměnové peněženky uživatele podle aktuálního kurzu.
 
Za kartu chce společnost 4,95 libry, nicméně prvních 1000 zákazníků tento poplatek neplatí v rámci zaváděcí akce. Výběry z bankomatu jsou pro prvních 200 liber měsíčně zdarma, poté je poplatek 1 % u domácích výběrů a 2 % u zahraničních. I když je karta prozatím k dispozici jen ve Velké Británii, společnost plánuje brzké rozšíření i do dalších zemí EU.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama