reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master GTA-F: pro milovníky simulátorů

6.6.2019, Jan Vítek, aktualita
Cooler Master GTA-F: pro milovníky simulátorů
Společnost Cooler Master si ve spolupráci s GTR Simulator připravila jednu specialitku v podobě GTA-F Cooler Master Edition. Jde o domácí kokpit pro tři monitory vybavený závodní seslí pro pohodlné usazení. 
GTA-F Cooler Master Edition je tak v podstatě ocelový rám, který bude na svém místě držet monitory, počítač i jeho periferie a také křeslo. Na nakloněnou plochu si také budeme moci dát pedály a ke stolku namísto klávesnice připnout volant. To tedy v případě automobilových simulátorů, ovšem toto zařízení by mohlo vyhovovat i fanouškům leteckých simulátorů, i když ti by možná rádi měli možnost využít opěrné plochy po obou stranách, aby šlo dobře obsluhovat HOTAS. 
 
 
Cooler Master ale svůj GTA-F Cooler Master Edition označuje obecně za herní stůl, ostatně na úvodní fotografii ani nemáme volant či joystick, ale prostě jen klávesnici. Ta ale může zmizet, stejně jako boční stolek a deska předního, namísto níž se dá přímo na konstrukci přimontovat volant. 
 
 
Celé zařízení tak bude přizpůsobitelné a výrobce mluví o 14 místech pro nastavení, takže můžeme očekávat především to, že si zvolíme výšku volantu či vzdálenost křesla od pedálů, stejně jako polohu monitorů. Výrobce slibuje velice odolnou ocelovou konstrukci. 
 
Podporovány jsou až tři prohnuté monitory s úhlopříčkou 30 až 36 palců či případně jeden 50palcový model. Podstavec pro PC má připravenou plochu o rozměrech 442 x 344 mm a dle představy výrobce bychom na něj měli počítač umístit zadními porty směrem k sobě. 
 
Pracovní plochy viditelné na prvním obrázku mohou být rychle nainstalovány i odstraněny a Cooler Master o nich mluví jako o pracovních plochách. Čili zde se myslelo opravdu spíše na simulátory aut a ne na letecké či jiné, kde se využívají joysticky. Nicméně šikovný člověk jistě přijde na to, jak a kam si může umístit další potřebné plochy pro ovládací zařízení. 
 
GTA-F Cooler Master Edition bude k dispozici ke konci tohoto roku za cenu kolem 1000 USD. v Příštím roce pak přijde na trh i volant s pedály od CM a GTR Simulator. 
 
Zdroj: TZ Cooler Master


reklama