reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master MasterBox MB510L: levný karbon

10.5.2018, Jan Vítek, aktualita
Cooler Master MasterBox MB510L: levný karbon
U skříně v ceně 50 eur budeme pochopitelně mluvit o imitaci karbonu, kterou si Cooler Master pro ni vybral. Jedná se o model MasterBox MB510L, který chce zaujmout ještě také výraznými předními průduchy. 
Cooler Master MasterBox MB510L patří mezi ty nejlevnější skříně této firmy, a tak od ní nelze čekat tu nejlepší kvalitu. Karbon na předním panelu je tak ve skutečnosti pouze plast s reliéfní texturou, jakou už jsme mohli párkrát vidět právě i na počítačových skříních nebo i na jiném hardwaru. Jde tak jen o levnou imitaci, ale i to je dle mého názoru daleko lepší než lesklý plast, který je vysoce nepraktický. 
 
 
Cooler Master dále mluví o "agresivních" vstupech pro čerstvý vzduch, které agresivně samozřejmě mají jen vypadat, a to i svou barvou. Tu si budeme moci vybrat z nabídky černá, červená, modrá a bílá a pak už přední panel nabídne krom loga výrobce obvyklou nabídku předních I/O portů. 
 
 
Celá levá bočnice je tvořena jedním průhledným panelem, který vypadá na to, že je vyroben z temperovaného skla. Nicméně půjde o plexi, protože výrobce se použitím skla nikde nechlubí, což by v případě skříně takového cenové kategorie jistě jinak udělal. 
 

 
Dovnitř se vejde až šest 120mm ventilátorů, a to tři dopředu, dva nahoru a jeden dozadu. Tomu odpovídají i možnosti instalace radiátorů vodního chlazení, takže jde až o 360mm vepředu, 240mm nahoře a 120mm vzadu. 
 
 
Celkové rozměry skříně jsou 496 x 217 x 468 mm, přičemž hmotnost výrobce kupodivu neuvádí, ale k deseti kilogramům se rozhodně blížit nebude, to spíše k pěti. Kompatibilita je zaručena s deskami ATX (do šířky 272 mm), Micro-ATX a Mini-ITX, rozšiřujících slotů je sedm a místo je tu pro dva pevné disky plus šest 2,5" zařízení. 
 
Cena Cooler Master MasterBox MB510L byla stanovena na 50 liber s daní, čili cca 1500 Kč. 
 


reklama