reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master uvádí Cosmos C700M pro náročné

9.10.2018, Jan Vítek, aktualita
Cooler Master uvádí Cosmos C700M pro náročné
Cooler Master si připravil další přírůstek do řady skříní Cosmos. Jde o model C700M, který dále rozvíjí originální design, s nímž firma přišla poprvé v roce 2007. A jak jsme mohli čekat, jde tu především o sklo a hliník. 
Cooler Master Cosmos C700M patří nejvýše v segmentu produktů "Maker", což je koncept, který tato firma představila už před několika lety ve snaze nabídnout hardware, který bude možné časem upgradovat a také si různě vylepšovat či upravovat. To platí právě především pro skříně, do nichž lze kupovat různé doplňky. Ostatně následující obrázek dobře ukazuje, co vše lze ze skříně C700M vymontovat. 
 
 
My jsme si před rokem vyzkoušeli skříň Cosmos C700P, které je nový C700M velice podobný, ale měl by být o něco lehčí, přičemž ušetřit se mělo především na skleněném panelu. Ten je zde také zahnutý, aby kopíroval tvar skříně. V ostatních ohledech se tyto skříně asi lišit moc nebudou, i když tisková zpráva o jejich srovnání téměř nemluví. 
 
 
Cosmos C700M tak nabízí bohaté možnosti, jak si jej upravit. Vymontoval lze zevnitř v podstatě vše včetně traye základní desky a vytvořit si můžeme třeba znázorněnou sestavu, kde bude středobod herních počítačů - grafická karta - vystavena jak za výlohou. To ale samozřejmě není unikum této skříně, ale už celkem obvyklá funkce dražších modelů. Obvyklé ale už není to, abychom si mohli tray pro základní desku otočit, a to tak, aby záslepky karet směřovaly vzhůru. 
 
 
Dále tu máme RGB podsvícení, a to prostřednictvím dvou integrovaných LED pásků v předním panelu, které lze rozšířit o další. Pak nechybí podpora vodních chladičů s možností nainstalovat až 420mm radiátor, přední a horní panel je z hliníku a levý pak z temperovaného skla a na předním panelu najdeme bohatou portovou výbavu. Krom audio konektorů tu máme USB 3.1 Gen2 typ C a pak čtyři USB 3.0. Pak je tu rovněž PWM regulátor otáček ventilátorů a ovladač RGB podsvícení. 
 
Co se týče podpory vodního chlazení, Cosmos C700M umožňuje také instalaci větších systémů, ne jen bezúdržbových vodníků s uzavřeným oběhem. Máme tak možnost instalovat zvlášť vodní pumpu, expanzní nádobu a jak už bylo řečeno i velké radiátory. 
 
Cosmos C700M bude k dispozici v evropských obchodech od listopadu za doporučenou cenu 439 eur, takže přes 11 tisíc Kč. Skříň to tedy opravdu nebude pro každého a evidentně půjde o lépe vybavený model než C700P, který přijde na cca 7500 Kč. 
 
Zdroj: TZ Cooler Master


reklama