reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master uvádí výkonný CPU chladič Hyper 212 Black Edition

22.10.2018, Jan Vítek, aktualita
Cooler Master uvádí výkonný CPU chladič Hyper 212 Black Edition
Cooler Master si připravil novou verzi chladiče Hyper 212, a sice model Black Edition, který přichází na trh ve dvou příchutích. Jedna je základní bez diod a ventilátor druhé je vybaven RGB podsvícením. 
Cooler Master Hyper 212 Black Edition, jak by jeho název napovídal, má celé tělo černé, a to včetně ventilátoru v případě základní verze. Hyper 212 RGB Black Edition je obohacen o ventilátory SF120R RGB s diodovým podsvícením, takže ve výsledku už (alespoň v provozu) celý černý není. Nejde ale pouze o černou barvu. Oproti předchozím modelům stejné série Cooler Master vylepšil montážní systém 
 
Hyper 212 Black Edition - verze se dvěma ventilátory
 
Jak je vidět na fotografii, černý je opravdu celý chladič, a to včetně heatpipe, šroubků či spon pro ventilátory. Snímky mimochodem ukazují dva ventilátory, což je ale volitelná konfigurace a v základním balení bude pouze jeden. První verze má mimochodem obvyklý ventilátor Silencio. 
 
 
Co se týče heatpipe, ty zde pomáhají tvořit základnu, takže přímo ty se budou dotýkat heatspreaderů procesorů. Výrobce mluví konkrétně o jisté Exclusive Direct Contact Technology. Dál už ji nijak víc nepopisuje a dle fotografie to skutečně nevypadá na nic "exkluzivního". Nicméně z pohledu do webové prezentace je patrné, že slovo exclusive přímo do označení technologie nepatří a někdo to zřejmě popletl v tiskovce. Takže jde prostě jen o z hlediska marketingu nutné přídavné jméno, které se dostalo někam, kde nemá co dělat. 
 
 
Ventilátory SF120R RGB a jejich podsvícení bude možné synchronizovat se světelnými systémy základních desek, nebo bude možné využít ovladač přímo do Cooler Masteru, který umožní nastavení barev a efektů. A jak je vidět, tyto RGB ventilátory namísto kovových spon využívají plastový rámeček pro přichycení k chladiči. 
 
Cooler Master však nijak nevysvětlil, v čem konkrétně vylepšil montážní systém těchto ventilátorů. Ze specifikací se dozvíme alespoň to, že oba lze namontovat na patice 
Intel LGA 2066 / 2011-v3 / 2011 / 1151 / 1150 / 1155 / 1156 / 1366 a AMD AM4 / AM3+ / AM3 / AM2+ / AM2 / FM2+ / FM2 / FM1. 
 
Hyper 212 RGB Black Edition a Hyper 212 Black Edition jsou k dispozici ke koupi od 20. října za doporučené ceny 35 a 45 eur. 


reklama