reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair iCUE: jednotné rozhraní pro ovládání hardwaru

28.3.2018, Jan Vítek, aktualita
Corsair iCUE: jednotné rozhraní pro ovládání hardwaru
Corsair představil software iCUE, který představuje kombinaci aplikací CUE a LINK pod jednu střechu. Jde tak o jednu aplikaci, která poslouží pro nastavení veškerého podporovaného hardwaru od firmy Corsair. Navíc je tu i nabídka Far Cry 5 zdarma.
Corsair iCUE tak prostě a jednoduše sdružuje do jedné aplikace ovládání a nastavení veškerých periferií a komponent této značky, které podporují samotné CUE a LINK. Uživatelé tak už nebudou muset používat dvě samostatné aplikace jako dříve. To Corsair spojil také s akcí, v jejímž rámci nabídne zdarma nový Far Cry 5, ovšem pochopitelně za jistých podmínek. O těch se dočtete na příslušných firemních stránkách a ve zkratce je třeba nakoupit produkty s RGB podsvícením za alespoň 150 dolarů. Hra zdarma v ceně 60 dolarů je tak příjemný a hodnotný bonus. 
 
 
Software iCUE ale poslouží také k tomu, aby zprostředkoval různé světelné efekty propojeného hardwaru, které budou odpovídat tomu, co se děje ve hře Far Cry 5. Čili podsvícení zde může posloužit i jako forma zpětné odezvy a jde o více než 30 efektů. 
 
 
Corsair iCUE tak poslouží pro nastavení a ovládání myší, klávesnic, headsetů, ventilátorů a také zdrojů, jež disponují RGB podsvícením. Zvláště snadná je pak sychronizace podsvícení, kterou lze zajistit jedním kliknutím myši, ovšem vedle toho jsou zde i další funkce, jako je třeba monitorování otáček ventilátorů, napětí na větvích zdroje, teploty chladicího média ve vodních chladičích a výkon vodní pumpy nebo nastavování maker a funkcí na klávesnicích a myších. To prostě už jen závisí na tom, co dané zařízení nabízí. 
 
Zvláště by nás ale zajímalo to, co nabízí systém podsvícení ve spojení se hrou Far Cry 5 a potažmo jinými tituly. Corsair ale mluví pouze o tom, že podsvícení bude reagovat na probíhající akci a okolí. Lze si tak představit, že v divoké přestřelce se RGB diody divoce rozblikají a při procházce lesem zase navodí atmosféru zelenou barvou, atp. 
 
Vedle toho bude moci systém barvou světelných diod reagovat i na teploty vybraných komponent či prostě čidel, takže si budeme moci nastavit třeba to, aby podsvícení chladiče na ně reagovalo. Zkrátka a dobře, v rámci systému iCUE už podsvícení konečně dostává i praktický význam a je snad pouze otázka času, než to bude bežné i u produktů jiných značek a rozšíří se podpora i ze strany her. 
 
Zdroj: TZ Corsair


reklama