reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair uvádí nízkoprofilovou mechaniku K70 RGB MK.2

26.10.2018, Jan Vítek, aktualita
Corsair uvádí nízkoprofilovou mechaniku K70 RGB MK.2
Společnost Corsair si připravila mechanickou klávesnici pro ty, jimž nevyhovuje klasická desktopová s plným zdvihem. Vytvořil tak speciální verzi již známé klávesnice K70, kterou označil za K70 RGB MK.2 low profile a vedle ní je tu ještě model RapidFire.
Corsair K70 RGB MK.2 low profile přichází tedy v základní verzi a pak ještě ve speciální s označením RapidFire. Jde především o herní klávesnice stejně jako původní K70, na nichž nové modely staví. Corsair ale slibuje "komfortnější psaní" právě díky nízkému profilu, a to především díky nižšímu zatížení dlaní a zápěstí. Nicméně to platí pouze pro ty, kteří mají nutkání mít při psaní zápěstí o něco opřené a nejsou naučeni je mít ve vzduchu, nebo alespoň pro to nepoužívají vysoké měkké podložky. 
 
 
Jak je vidět, klávesy jsou v tomto případě nízké a jsou také nasunuty na odpovídající tlačítka, což jsou Cherry MX Low Profile Speed RGB. Ty mají lineární stisk a sepnou už po pouhém milimetru. To platí ovšem právě pro verzi RapidFire. Základní model Corsair K70 RGB MK.2 low profile má tlačítka Cherry MX Low Profile Red RGB, které se od těch prvních liší pouze v tom, že bod jejich sepnutí je o 0,2 mm níž. 
 
Vedle toho všeho jsou klávesy umístěné ve sníženém těle, takže jejich povrch bude opravdu v porovnání s klasickými desktopovými klávesnicemi výrazně níž. Jak je vidět, v nejvyšším bodě má tato klávesnice jen cca 3 cm. 
 
 
Tělo klávesnic je vyrobeno z plastové vaničky opatřené hliníkovým krytem, do nějž jsou zasazena samotná tlačítka. Corsair pak nezapomněl ani na pogumovanou podložku pod zápěstí, která vypadá velice dobře. Je velká a na povrchu pěkně zaoblená. 
 
 
Co se týče funkcí, nechybí zde vyhrazená multimediální tlačítka a také široké kolečko pro ovládání hlasitosti. Pak tu máme také jeden průchozí port USB, což je v podstatě do klávesnice zasazený prodlužovací kabel, vestavěnou paměť pro uložení profilů, 100% anti-ghosting (aka NKRO) a také náhradní klávesy pro WASD i QWERDF pro hry FPS a MOBA. Ty nám nenabídnou nic jiného než barevné odlišení, ovšem i pokud nám na tom zrovna nezáleží, je dobré mít k dispozici náhradu za klávesy, které budou v případě herních klávesnic nejspíše nejpoužívanější. 
 
 
No a samozřejmě bychom měli zmínit také RGB podsvícení, které půjde nastavit v softwaru Corsair iCUE. Jako obvykle přitom moc neočekáváme, že to bude mít i nějaký praktický význam, tedy jiný než osvětlení kláves ve tmě a zvýraznění třeba těch, na nichž máme uložené makro.
 
Cena byla stanovena na 160 liber, čili cca 4700 Kč, což není zrovna málo. 
 
Zdroj: Hexus.net
reklama