Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell EMC ukazuje servery PowerEdge s novými AMD EPYC

18.9.2019, Jan Vítek, aktualita
Dell EMC ukazuje servery PowerEdge s novými AMD EPYC
Společnost Dell EMC přichází na trh s novými servery PowerEdge, které jsou založeny na nové generaci 7nm procesorů AMD EPYC. Výrobce se už chlubí nově dosaženými rekordy a AMD zase zájmem předního výrobce.
Jedná se hned o kvintet nových, přesněji nově vyvinutých serverů PowerEdge od Dell EMC, které jsou postaveny na aktuálních 7nm procesorech AMD EPYC. To dobře ilustruje vysoký zájem, jaký tyto procesory ve výrobcích serverů vyvolaly.  
 
 
 
Výrobce slibuje výjimečný výkon, možnosti správy a zabezpečení s tím, že nové servery již dokázaly stanovit nové rekordy pro výkon spojený s virtualizovanými databázemi a benchmarky SAP SD (Sales and Distribution). 
 
V tiskovém prohlášení jsou uvedeny také podrobnější informace o provedení prvních testů nových serverů Dell EMC PowerEdge. Co se týče virtualizovaných databází, stanoven byl nový rekord na úrovni 280% výkonu toho starého, jenž se týká jednopaticových serverů. Výrobce dále zmiňuje 26% nárůst v počtu linek PCIe s propustností vyšší reálně o 60 %, což je výsledek využití rozhraní PCIe verze 4.0. Nicméně tato čísla nám v podstatě stejně nic neřeknou, takže co tu máme dále? 
 
 
Je to snad už jen seznam nových serverů s informacemi o jejich dostupnosti. Máme tu Dell EMC PowerEdge R6515 a R7515 s okamžitou celosvětovou dostupností, přičemž PowerEdge R6525 a C6525 přijdou na trh během příštího měsíce a PowerEdge R7525 někdy na začátku příštího roku. 
 
Dohromady jsme se tak moc nedozvěděli, a jde především o to, že se nové servery s druhou generací procesorů EPYC konečně dostávají na trh. 
 
Zdroj: TZ Dell