reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell uvádí 75” 4K monitor jako náhradu interaktivních tabulí

25.1.2019, Milan Šurkala, aktualita
Dell uvádí 75” 4K monitor jako náhradu interaktivních tabulí
Při poradách bude nově možné využívat nového prostředku společnosti Dell, který si klade za cíl nahradit nejrůznější formy interaktivních tabulí. Půjde o obrovský dotykový 75” 4K monitor C7520QT.
Novinkou ve výrobním programu značky Dell se stává 75 4K Interactive Touch Monitor (model C7520QT). Jak už název napovídá, má obrovskou 75” úhlopříčku (190 cm) a vysoké 4K rozlišení. Je jasné, že při takové velikosti asi nepůjde o něco, co si před sebe postavíte na stůl. Tento monitor má totiž nahradit nejrůznější interaktivní tabule používané např. při poradách. Poněvadž jde o dotykový displej, je po něm možné kreslit s minimálním zpožděním. Výhodou je, že psát můžete mnoha různými způsoby, můžete využít vlastní prsty nebo stylus.
 
Dell C7520QT
 
Dotyková obrazovka je schopna zpracovat 20 různých dotyků najednou, takže s ní může současně pracovat více lidí. Mazání napsaného se pak dá snadno provést dlaní. Výrobce použil IPS panel a pochopitelně se zapracovalo na ochranné vrstvě, která má být odolná vůči otiskům. Technologie Dell Screen Drop umožňuje přizpůsobovat uživatelské rozhraní různým výškám uživatelů. Monitor pak podporuje komunikaci a ovládání přes RJ232, RJ45 a HDMI CEC. V prodeji bude od jara za cenu $5999,99.
 
Dell C7520QT
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama