reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

DJI popírá zasílání dat do Číny, postaví továrnu v USA

27.6.2019, Milan Šurkala, aktualita
DJI popírá zasílání dat do Číny, postaví továrnu v USA
Také společnost DJI je v hledáčku USA jako možné bezpečnostní riziko. Společnost však opakovaně odmítá jakékoli zasílání dat do Číny a dokonce oznámila, že v USA postaví svou první továrnu mimo Čínu.
V posledních týdnech se hodně přetřásá ban Spojených států na čínskou společnost Huawei. Nepříliš vřelé vztahy ale panují i se společností DJI, která má v USA zhruba 70 až 80 % trhu s drony. Tato společnost se ale ještě na seznam zakázaných společností nedostala a americké firmy s ní mohou obchodovat, nicméně např. využití pro vojenské účely už není povoleno. Aby nedošlo k podobnému zákazu jako v případě Huawei, představitelé společnosti DJI se opět snažili ujistit americké úřady o tom, že jejich drony neposílají do Číny žádná data.
 
Dron DJI
 
V otevřeném dopise napsali následující (volný překlad): "Drony DJI nesdílí žádné letové záznamy, fotografie nebo videa, pokud si to ovšem pilot výslovně nevyžádá. Ve výchozím stavu se letová data automaticky přes internet neposílají do Číny ani nikam jinam. Tato data zůstávají v dronu a mobilním zařízení pilota. DJI tak nemůže sdílet uživatelova data, která nikdy nezískalo". Aby byly vztahy s USA o něco zlepšeny a společnosti si zajistila na trhu lepší pozici (včetně nabídky služeb), má záměr vybudovat svou první továrnu mimo Číny v USA, konkrétně v Kalifornii a nyní se už jen čeká na schválení stavby americkými úřady.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama