reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Donald Trump se dožaduje 6G datového připojení

24.2.2019, Milan Šurkala, aktualita
Donald Trump se dožaduje 6G datového připojení
Americký prezident Donald Trump se zase rozpovídal na Twitteru, kde se začal od amerických společností dožadovat nejen 5G datového připojení, ale i jeho nástupce 6G. Nechce totiž, aby USA bylo stále pozadu.
Rok 2019 bude ve znamení příchodu nové datové technologie 5G, která se objevila např. v telefonu Samsung Galaxy S10 5G. Fakt, že v podobných technologiích dnes válí zejména Čína a stavbu 5G sítí má po celém světě na starosti především  společnost Huawei, se nelíbí americkému prezidentu Donaldu Trumpovi. Ten se na Twitteru tradičně rozpovídal o tom, co by chtěl. Konkrétně řekl, že chce nejen 5G, ale i 6G technologii v USA co nejdřív je to možné. Podle něj je výkonnější, rychlejší a chytřejší než současné standardy (no, 5G sice ano, 6G se ještě ani pořádně nezačalo vyvíjet).
 
 
Apeloval na americké společnosti, aby zvýšily své úsilí, jinak budou pozadu a není dle něj důvod, aby Spojené státy zaostávaly v něčem, kam se bude jasně ubírat budoucnost. Dále řekl, že chce, aby USA vyhrávala technologicky vůči konkurenci a ne tím, že zablokuje konkurenční technologie. Na závěr ještě řekl, že USA musí být lídrem v naprosto všem, co dělají a zejména to platí pro technologie.
 
 
Otázkou je, nakolik se sny Donalda Trumpa splní. USA jsou sice technologicky dost na výši, nicméně Čína poslední roky opravdu hodně šlape na plyn a bez jejích technologií už spousta věcí nefunguje, nebo funguje draze. Připomeňme, že američtí operátoři spustili první 5G sítě koncem loňského roku ve vybraných městech (AT&T 1. prosice ve 12 městech, Verizon pak začal dodávat domácí 5G připojení, mobilní na sebe stále ještě čeká).
 
Zdroj: geek.com


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama