reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Drevo Blademaster: klávesnicový hit z Kickstarteru

30.4.2018, Jan Vítek, aktualita
Drevo Blademaster: klávesnicový hit z Kickstarteru
Klávesnice se značkou Drevo v našich končinách nezní moc dobře, ale model Blademaster lidi evidentně zaujal. Na Kickstarteru na něj totiž autoři sehnali požadovanou sumu za pouhý jeden den. Co je na ní tak zajímavého?
Drevo Blademaster je tak další klávesnice, s níž to její tvůrci zkouší na Kickstarteru. Jde o možnost jak získat nejen peníze na samotný projekt, ale také pozornost lidí, neboť zprávy o úspěšném financování, a to zvláště za tak krátkou dobu jako je pouhý den, se obvykle rozkřiknou. Je ale pravda, že autoři žádali pouze 20.000 dolarů na svůj projekt, ovšem nyní už pomalu spějí ke ztrojnásobení této částky, a to mají na kampaň ještě 55 dní. 
 
 
Od klávesnice Blademaster nečekejme nic opravdu výjimečného, jako spíše kombinaci zajímavých vlastností, jako je programovatelný otočný ovladač, výběr mezi RGB tlačítky Cherry a Gateron, drátové i bezdrátové rozhraní, palubní paměť pro nastavení, atd. Chystají se přitom dvě hlavní verze. 
 
Blademaster Pro nabízí tlačítka Cherry MX RGB a na výběr mezi verzemi Red, Brown, Black a Silver. Připojit se může buď přes Bluetooth 4 na 2,4 GHz s dotazovací frekvencí 1000 Hz, nebo přes prosté USB. Energii poskytne velkorysá baterie s kapacitou 4000 mAh dobíjená právě přes odpojitelný USB kabel. Pro první zájemce byla připravena za slušnou cenu 99 USD. 
 
 
Blademaster TE je levnější verze s pouze USB rozhraním a mechanickými tlačítky Gateron verze Red, Blue, Brown či Black. K dispozici je za pouhých 55 dolarů a stejně jako v případě verze Pro si můžeme vyžádat rozvržení US/UK/IT/DE/FR/SP/JP/KR. Z fotografií je pak zřejmé, že tyto klávesnice jsou typu TKL, takže bez numerického bloku. 
 
Do speciální nabídky klávesnic Blademaster bude patřit tzv. Genius Knob, čili otočný volič na levém boku klávesnice. Ten reaguje samozřejmě na otáčení a také funguje jako tlačítko. Jeho výchozí funkce jsou Page Up a Down (otáčení), Home (klik) a End (dvojitý klik), což prostě znamená, že si můžeme danou hru či aplikaci prostě nastavit na tyto klávesy a nemusíme se starat o to, zda bude podporovat nějaký speciální ovladač. 
 
Radi RGB zase umožňuje nastavit RGB podsvícení každé klávesy zvlášť, což tedy dnes už není nic výjimečného a pro nastavení klávesnice tu je Drevo Power Console s možností ukládání nastavení do cloudu. Podporovány jsou systémy Windows od sedmiček výše a také macOS, Linux, Android i iOS. Do paměti klávesnice si můžeme uložit celkem tři profily, což znamená, že k jejich využití není třeba instalovat žádný software. 
 
Výroba ve velkém je plánována na letošní červen s dostupností od srpna. 
 


reklama