reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Elon Musk hodlá spustit web, který bude kontrolovat pravdomluvnost novinářů

25.5.2018, Kateřina Hoferková, aktualita
Elon Musk hodlá spustit web, který bude kontrolovat pravdomluvnost novinářů
Zdá se, že Elon Musk nelení a rozjíždí další projekt. Tentokrát má americký podnikatel strach o šíření takzvaných fake news. Z toho důvodu se rozhodl, že spustí web, který bude s pomocí veřejnosti vytvářet skóre pravdomluvnosti médií. 
Americký podnikatel Elon Musk, který je známý společnostmi Tesla, SpaceX či poměrně novou Boring Company, se po hlavě pouští do dalšího projektu. V hlavě se mu zrodil plán na vytvoření serveru, kde bude veřejnost moci hodnotit pravdomluvnost médií. 
 
Elon Musk se na svém twitterovém účtu nejdříve rozepsal o problematice dezinformací a fake news. Právě pravdomluvnost a důvěryhodnost médií tohoto amerického vizionáře v poslední době zřejmě trápí. A nebyl by to Elon Musk, kdyby záhy nato nezačal konat. Založil i anketu na Twitteru, ve které se lidí ptal, zdali by vznik stránky na hodnocení pravdivosti obsahu uvítali. Po kladné odezvě se rozhodl, že spustí web s názvem Pravda, který bude sledovat pravdomluvnost novináře či celého média. 
 
 
Jako název chtěl Elon Musk skutečně zvolit slovo Pravda, nejedná se ale o narážku na české slovo. Musk chtěl tímto způsobem spíše satiricky upozornit na Rusko a tamější noviny Pravda vydávané Komunistickou stranou. 
 
Bohužel se ale ukázalo, že doménu Pravda.com vlastní někdo z Ukrajiny a nebude možné ji získat. Elon Musk ale tento problém vyřešil tak, že místo toho koupil Pravduh.com, což zní podobně. A to by měl být také podle amerického vizionáře název onoho budoucího webu, který má lidi uchránit od lží a dezinformací. Není ale vyloučeno, že v založení webu jsou i osobní zájmy, protože Elon Musk sám se nedávno rozčílil na novináře a jejich práci. 
 
Projekt je ale stále ve svých začátcích, není přesně jasné, jak bude web ve výsledku vypadat, co všechno bude nabízet a jestli se tento Elonův nápad vůbec dlouhodobě uchytí. 
 


reklama