reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Epic nabízí zdarma hry Surviving the Aftermath a Earthlock

21.11.2023, Karel Polívka, aktualita
Epic nabízí zdarma hry Surviving the Aftermath a Earthlock
Epic nabízí zdarma postapokalyptickou strategii Surviving the Aftermath, v které se staráte o to, aby Vaše kolonie prosperovala a přežila různé nástrahy zdevastovaného světa. Druhou hrou zdarma je RPG Earthlock. Nabídka skončí ve čtvrtek 23. 11. v 17:00.

Surviving the Aftermath


V této postapokalyptické strategii se staráte o rozvoj své kolonie ve zdevastovaném světě a snažíte se přežít. Dočkáte se klasického stavění budov a prozkoumávání neznámého území, mikromanagementu v rámci získávání a přerozdělování řady různých surovin, vyvíjení nových budov/metodik/technologií a také obrany proti útokům banditů, vyhladovělých přeživších nebo zdivočelé fauny. Také je tu i více taktická část, kde posíláte na mapě herního světa na různé mise své specialisty, které postupně rekrutujete, přičemž každý má jiné vlastnosti a hodí se tak na něco jiného.
 
A aby to bylo ještě více pestré, občas se musíte vypořádat s nějakou katastrofou. Tou může být třeba extrémní vedro, během jehož trvání budou mít kolonisté dvojnásobnou spotřebu pitné vody a více se potit, což také zkomplikuje jejich hygienu, v důsledku čehož se zvýší šance, že onemocní, nemluvě o negativním vlivu na úrodu na polích. Nebo naopak extrémní zima, magnetická bouře, meteorický roj, radioaktivní spad či pandemie.
 
 
Hra vyšla 16. listopadu 2021 od vývojářů Iceflake Studios, vydavatelem je Paradox Interactive. Na Steamu je teď k dispozici za 29,99 EUR. Aktuální hodnocení na Metacritic pro PC: 67 ze 100 | 5,7 z 10. Pro hru také vyšla 3 obsahová rozšíření: Shattered Hope (2022), New Alliances (2022) a Rebirth (2023).
 
Od stejného vydavatele pochází i dřívější strategie Surviving Mars z roku 2018, ale tu vytvořili jiní vývojáři a nejde tak o to stejné jen v jiných kulisách. Základní princip je sice podobný (budování a rozvoj kolonie), ale hratelnost je dost odlišná. A aby toho nebylo málo, zase jiní vývojáři teď ještě připravují pro Paradox novou survival strategii Surviving the Abyss, jež se bude odehrávat v podmořských hlubinách (už je v předběžném přístupu).
 
 

Earthlock


Ponořte se do objevování tajemství na planetě Umbra ve fantasy RPG s nádechem nostalgie (připomíná JRPG hry z 90. let) a s tahovým soubojovým systémem, v kterém můžete ovládat skupinu složenou až ze 4 členů.
 
 
Hra vyšla 8. března 2018 od vývojářů Snowcastle Games. Na Steamu je teď k dispozici za 28,99 EUR a v březnu 2024 by mělo vyjít pokračování Earthlock 2. Aktuální hodnocení na Metacritic: 73 ze 100 | 6,6 z 10.
 
Která z těchto her Vás více zaujala?
V anketě šlo hlasovat od 21.11.2023 do 20.12.2023. Počet hlasujících: 9
Surviving the Aftermath89 %
Earthlock11 %
reklama