reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Epic sám nabízí peníze zpět u her financovaných v rámci crowdfundingu

3.7.2019, Jan Vítek, aktualita
Epic sám nabízí peníze zpět u her financovaných v rámci crowdfundingu
Společnost Epic Games nehodlá ustoupit od exkluzivního nabízení her ve svém obchodu. Na druhou stranu se ale snaží si hráče moc nepopudit a do toho spadá i nabídka peněz zpět. Jakých případů se nyní týká? 
Epic Games vydělávají velké peníze především díky Fortnite, a mohou si dovolit jednat velkoryse. Tim Sweeney nedávno uvedl, proč dle jeho názoru exkluzivní nabídky her fungují a proč se jich nehodlá jen tak vzdát, dokud neproběhne transformace způsobu digitální distribuce her. Jde tak především nebo spíše zcela a pouze o Steam a společnost Epic dala už dříve najevo, že právě Valve má šanci zastavit lavinu exkluzivit na Epic Games Store, pokud zásadně změní podíly, které autoři her z prodejů dostávají. 
 
 
Epic Games se tak tímto v podstatě staví do role zachránce PC herního průmyslu a v té mu má pomoci i nejnovější nabídka, která se týká lidí investujících do vývoje své vyvolené hry na Kickstarteru nebo snad jiné crowdfundingové platformě. Pokud se objeví nějaké studio, které tak získalo na vývoj hry peníze a poté se dodatečně rozhodlo svou hru exkluzivně zveřejnit na platformě firmy Epic, ta nabídne původním přispěvatelům peníze zpět. To snad pro případ, že by opravdu nemohli přenést přes srdce to, musí využít Epic Games Store. 
 
Nyní je to konkrétně případ hry Shenmue 3 od Ys Net a Kickstarteru, přičemž hlavní motivací v tomto případě je spíše to, aby její tvůrci nebyli zavaleni žádostmi o vrácení peněz, což by mohlo v důsledku i ohrozit dokončení hry. Tyto žádosti tak bude vyřizovat i vyplácet samotný Epic a pak už jen záleží na jeho dohodě s vývojáři, jak se s nimi dodatečně vypořádá. 
 
Tim Sweeney k tomu dodává, že příště, až nastane taková situace, bude firma Epic koordinovat svůj přístup s ostatními obchody, aby uspokojila požadavky přispěvatelů, anebo bude sama opět vyřizovat vrácení peněz. 
 
To vše si Epic nyní skutečně může dovolit a je jasné, že pro tuto firmu je nyní zapotřebí jednat, a to rychle, pokud chce mít šanci skolit samotný Steam. Nic netrvá věčně a popularita Fortnite Battle Royale může skončit tak rychle, jak začala, po čemž by pro Epic vyschla ta nejdůležitější studnice příjmů. 
 
Zdroj: KitGuru


reklama