reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Externí SSD Samsung T7 Touch chrání data otiskem prstu

10.1.2020, Milan Šurkala, aktualita
Externí SSD Samsung T7 Touch chrání data otiskem prstu
Samsung představil nové externí SSD disky T7 Touch. Ty se proti předchůdcům mohou pochlubit dvojnásobnou přenosovou rychlostí a také vylepšeným zabezpečením. Mají totiž zabudovanou čtečku otisků prstů.
V nabídce SSD disků společnosti Samsung se objevila novinka v podobě externích modelů T7 Touch. Ty nahrazují starší verze Samsung T5 a přináší několik užitečných vylepšení. Předně tu máme rozhraní USB 3.2 Gen2 a dvakrát vyšší přenosové rychlosti. Ty u předchůdce mohly dosáhnout 540 MB/s, kdežto zde se už můžete těšit na 1050 MB/s u sekvenčního čtení a 1000 MB/s u zápisu, což jsou velmi dobré hodnoty.
 
Samsung T7 Touch
 
Data jsou pak chráněna šifrováním AES 256-bit, přičemž můžete využít heslo nebo nově také otisk prstu. Tyto disky jsou totiž poprvé vybaveny i zabudovanou čtečkou otisků prstů. Později bude k dispozici i varianta Samsung T7, která bude bez této čtečky. K SSD disku, který je vybaven USB-C portem, dostanete USB-C na USB-C kabel i USB-C na USB-A. Rozměry činí 58×57×8 mm a váží pouhých 58 gramů.Tělo je hliníkové a je zde i Motion LED, která ukazuje, co právě SSD dělá a v jakém je stavu.
 
Výrobce bude na disky poskytovat 3letou záruku a nabízet je chce ve třech různých kapacitách 500 GB (3999 Kč), 1 TB (5999 Kč) a 2 TB (11399 Kč). Do prodeje půjdou ještě v rámci prvního čtvrtletí letošního roku.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama