Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Futuremark si chystá moderní VRMark Cyan Room pro DX12

16.11.2017, Jan Vítek, aktualita
Futuremark si chystá moderní VRMark Cyan Room pro DX12
Společnost Futuremark si připravuje další nový benchmark, který představuje novou verzi VRMarku v podobě Cyan Room pro API DirectX 12. Ta bude uvedena na trh již brzy a stavět bude na předchozí Orange Room. 
VRMark Orange Room byl test připravený speciálně pro headsety HTC Vive a Oculus Rift a pak tu máme ještě Blue Room coby hi-end test pro rozlišení 5K a spíše budoucí hardware. Že přichází ještě nový Cyan Room, to neznamená, že by šlo o ještě náročnější test. Spíše jde o to, že je určen pro DirectX 12, které má zajistit kvalitnější podání grafiky na běžném hardwaru. 
 
 
Screenshoty opravdu vypadají zajímavě, ale jaká grafika skutečně bude a jak se na ní použití DirectX 12 podepíše, to poznáme 22. listopadu, kdy Cyan Room bude už k dispozici. Zatím Futuremark nezveřejnil ani video. 
 
 
Je třeba také říci, že pro vyzkoušení těchto testů nemusíme skutečně vlastnit VR headset. Postačí běžný monitor, však benchmarku je nakonec jedno, na čem se zobrazuje. Sám Futuremark k novému testu říká, že jde o velké a komplexní prostředí s nejedním zajímavým efektem. V tomto testu se navíc budeme moci pohybovat i sami v rámci Experience Mode, takže si můžeme vytvořenou scénu sami proběhnout s VR headsetem i bez. 
 
VRMark Cyan Room přináší vedle podpory DirectX 12 také detailní přehled výsledků, kde budeme moci sledovat výkon snímek po snímku, dále bude možnost měnit rozlišení i jiná nastavení kvality a co se týče dostupnosti, dosavadní majitelé VRMark Advanced a Professional Edition jej dostanou zdarma jako aktualizaci. 

Zdroj: Hexus.net